Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Pe urmele Mântuitorului – Vizită la Patriarhie

Pe urmele Mântuitorului – Vizită la Patriarhie

Pe urmele Mântuitorului – Vizită la Patriarhie

PE URMELE MANTUITORULUI-250x250În program e pusă vizita la Patriarhie şi plecăm în coloana spre acest loc. Reşedinţa Patriarhului nu e departe de Biserica Sf. Mormânt. E o clădire veche cu sute de încăperi. Călugării roiesc din toate părţile. Suntem primiţi cu toată dragostea în saloanele Patriarhiei.
I.P.S. Sa, Mitropolitul Nicolae Bălan, în numele închinătorilor români, ţine o preafrumoasă vorbire, amintind printre altele că pe noi ne-a adus aici la Ierusalim şi recunoştinţa unui neam întreg care mulţumeşte bunului Dumnezeu că l-a ajutat să-şi vadă idealul naţional împlinit. Am venit la Ierusalim să mulţumim pentru toate câte ne-a făcut nouă Domnul. La vorbirea Î.P.S. Sale răspunde Patriarhul Damianos, Urându-ne binecuvântare şi ajutor în toată călătoria noastră.
Inca multe-multe am mai văzut în Biserica Sfântului Mormânt. Aici e şi locul unde a fost Golgota, locul răstignirii Mântuitorului. Ne vom întoarce însă mai târziu la acest loc sfânt, venind pe drumul Crucii, pe unde a suit Mântuitorul spre Golgota, ducând pe umeri Crucea Răstignirii.
După-amiază avem în program vizitarea Betleemului, locul unde S-a născut Mântuitorul.
Acum vom ieşi din Ierusalim şi vom pleca spre Betleem. Potrivit programului, mersul acestor însemnări va fi acesta:
Vom cerceta întâi Betleemul. De aici vom merge la Iordan, Marea Moartă şi Ierihon. Ne vom întoarce apoi iarăşi în Ierusalim ca să cercetăm drumul Crucii şi Golgota.
Foarte potrivit este acest program. Ei s-a făcut ţinându-se seamă de viaţa Mântuitorului, aşa cum e spusă în evanghelii. De la Iordan şi Ierihon vom veni pe cea din urmă cale pământească a Mântuitorului. Vom trece cu El prin Betania, unde a înviat pe Lazăr în Sâmbăta Floriilor, însoţindu-L pe tot locul pe unde a umblat şi a pătimit, începând din Duminica Floriilor până la Golgota.

  Părintele Iosif  Trifa
din volumul “Pe urmele Mântuitorului

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *