Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Postul, în vreme de încercare

Postul, în vreme de încercare

Postul, în vreme de încercare

Fiecare suflet are în viaţă momente cu greutăţi, încercări, suferinţe, situaţii la care doar Dumnezeu, prin puterea Sa, ne poate ajuta şi vindeca de tot ce ne mai leagă pe acest pământ.

Un medicament important, care de atâtea ori a făcut şi face minuni în viaţa noastră, este Postul şi rugăciunea. Dar postul ne ajută numai dacă este ţinut aşa cum ni-l arată Mântuitorul: „Ca să nu te arăţi oamenilor că posteşti, ci Tatălui tău Care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie” (Mt 6, 18).

De la acest verset, aş dori să îmi înalţ inima şi gândul către Dumnezeu. De multe ori, postul meu nu a fost după legea şi cuvântul lui Dumnezeu. De multe ori, postul a fost doar o spoială exterioară, dar viaţa, portul, cuvintele poate au fost departe de chemarea făcută de Dumnezeu la postire cu adevărat.

Postul, în vreme de încercare, devine parcă mai plin de roade ca oricând. Şi aş vrea să fac acum o mărturisire. Am trecut, în familie, prin momente grele; prin grele încercări. Acum câţiva ani, soţia a pierdut unul din pruncii pe care ni-l doream să vină în casa noastră, să ne umple de bucurie viaţa. Atunci n-am înţeles de ce trebuie să fie aşa, dar mai apoi, în urma postului şi a rugăciunii, am înţeles că numai din cauza stării noastre de atâtea ori departe de Dumnezeu, a venit încercarea aceasta. Prin această încercare, Dumnezeu a vrut să ne apropie mai mult de Cer.

O, preaiubiţii noştri fraţi şi surori, să venim astăzi, cât nu este încă prea târziu, să ne dezvelim inima de răutate, de ură, de vrăjmăşie, să primim în viaţa noastră pe Domnul nostru Iisus Hristos. Şi, avându-L pe El în viaţa noastră, vom putea conştientiza cât de important şi folositor poate deveni postul pentru fiecare dintre noi, dacă-l ţinem aşa cum ni-l arată Cuvântul Sfânt la Matei 6, 18.

Starea de înălţare şi cercetare din partea lui Dumnezeu va veni către fiecare dintre noi în funcţie de smerenia credinţei, smerenia înfrânării, smerenia rugăciunii şi postirii noastre.

Domnul Iisus, împreună cu Maica Sa, să ne dăruiască puterea şi ajutorul de a merge smeriţi pe Calea Mântuirii, prin orice greutăţi, încercări şi necazuri… Amin.

Toderel POHRIB

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *