Oastea Domnului

Preţul bancnotei

Un om slab de credinţă îl tot bătea la cap pe un credincios, spunând că el nu poate crede cum pâinea şi vinul se prefac – prin Taina Împărtăşirii – în Trupul şi Sângele Domnului.

Atunci credinciosul îi zice:
-Te rog, aprinde un chibrit!
-Iată, l-am aprins.

Apoi, credinciosul scoase din buzunar o hârtie (o bancnotă) de un milion şi i-o întinse, zicându-i:
-Te rog, aprinde acum hârtia aceasta!
-Cum? Să aprind o hârtie de un milion?… Asta nu se poate! Hârtia asta e o hârtie de mare preţ!…
-Ei, vezi, dragul meu? – zise credinciosul. Hârtia aceasta este o hârtie ca orice hârtie; nu valorează în sine nici doi bani; tu însă crezi în preţul ce-i scris pe ea, dar nu vrei să crezi în preţul cel nepreţuit ce-l au pâinea şi vinul din Sfânta Cuminecătură.

Şi acolo este o simplă pâine şi un simplu vin, dar ele capătă, prin Taina Sfintei Împărtăşiri, un preţ nepreţuit, iar acest preţ „l-a scris” pe ele însuşi Domnul şi  Mântuitorul nostru Iisus Hristos, când a binecuvântat pâinea şi vinul, zicând: „Luaţi, mâncaţi, acesta este Trupul Meu!… Beţi dintru acesta toţi, acesta este Sângele Meu!.. .Aceasta să faceţi spre amintirea Mea!” (Luca 22, 19-20).

Potrivit răspuns! Cu adevărat, cred oamenii în atâtea şi atâtea lucruri lumeşti, dar, în cele sufleteşti, diavolul îi îndeamnă să se îndoiască şi să nu creadă.

Pr. Iosif Trifa – 600 de Istorioare religioase

1 Comment

  • maria 4 decembrie 2011

    da, asa este,multi zic ca simbolizeaza trupul si sangele Domnului, nu ca este chiar insusi Sangele si Trupul Domnului. Multa lume nu face diferenta. Este si vina unor preoti ca nu le explica net ca nu simbolizeaza, ci chiar este Trupul si Sangele Domnului. Au fost persoane care s-au invrednicit si au vazut Pruncul insangerat, dar nu toti au avem parte de descoperire.

Lasă un răspuns