Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Prin Nașterea din Nou…

Prin Nașterea din Nou…

Prin Nașterea din Nou…

Sfântul Apostol Pavel spune cã „dacã vrea cineva sã devinã înțelept, sã se facã nebun”…. Deci nu e de mirare cã, pentru cei firești, lucrurile duhovnicești sunt o nebunie.

Oricât am încerca noi sã înãlțãm acest Nume sau aceastã Lucrare a Oastei Domnului, tot nu vom putea sã o facem îndeajuns, așa precum Moise a înãlțat șarpele în pustie, pentru cã ea este o lucrare dumnezeiascã și mintea omului nu se poate ridica îndeajuns pentru a o înțelege. Ci trebuie ca Domnul nostru Iisus Hristos sã Se coboare pânã la inima noastrã, nu pânã la mintea noastrã.

Când Domnul Se coboarã pânã în strãfundul ființei noastre, a inimii noastre, de-abia atunci putem simți ce înseamnã darul acesta minunat al credinței. Dar când Domnul Iisus coboarã doar pânã la mintea sau mai bine-zis când noi încercãm sã credem în El dupã mintea noastrã, atunci am ajuns la o credințã doar pentru minte, nu la o credințã ADEVÃRATÃ, care este Darul Sãu. Când un suflet simte cã a primit acest DAR MINUNAT de a crede puternic în Domnul nostru Iisus Hristos, El devine un ucenic al Sãu pentru totdeauna și devine cel mai smerit și se vede cel mai pãcãtos, cel dintâi dintre pãcãtoși. Și va cãuta și el sã aibã, în inima sa și în ființa sa, gândul care era în Domnul Iisus Hristos, așa cum spune Sf. Ap. Pavel filipenilor. Aceasta este marea tainã a credinței, a creștinãtãții, a Oastei Domnului. Doar prin aceastã tainã mãreațã care nu poate fi decât în Hristos și în Bisericã, așa cum spune tot Sf. Ap. Pavel, putem și noi fiecare simți la rândul nostru mãreția celorlalte taine. Fãrã aceastã Tainã Mãreațã, ne înșelãm cu AMAR cã vom putea simți bucuria și mãreția celorlalte Sf. Taine din Sf. Bisericã.

Nu demult am fost martor la încreștinarea unui micuț și am putut din nou vedea și simți cu adevãrat ce înseamnã ÎNCREȘTINAREA unui suflet, ce TAINÃ mãreațã, ce pãtrunzãtoare și ce profundã este aceastã TAINÃ. Dar mã întreb: cum sã poatã omul vedea aceastã LUMINÃ pe care o primește sufletul la Taina Încreștinãrii? Noi mãrturisim de fiecare datã, la Sf. Liturghie: „Am vãzut Lumina cea adevãratã, am primit Duhul cel Ceresc, am aflat CREDINȚA cea ADEVÃRATÃ, nedespãrțitei Sfintei Treimi, închinându-ne, cã Aceasta ne-a mântuit pe noi”.

Dar nu oricine poate vedea Lumina cea Adevãratã… De aceea, nu e de mirare nici cã Oastea Domnului nu este înțeleasã așa cum ar trebui ea sã fie înțeleasã chiar de cei din lãuntrul ei, adicã de cei care s-au nãscut din familii de frați ostași, fãrã ca ei, la rândul lor, sã se nascã și ei din nou și sã între fiecare personal în Oastea Domnului, prin NAȘTEREA DIN NOU, prin adevãrata Pocãințã care nu vine de jos, de la noi, ci ea vine de SUS și vine atunci când suflã VÂNTUL CEL CERESC, nu când vrem noi, așa cum spune fratele Traian:

„Nimic Tu nu ceri nimãnui, ci-aștepți mereu sã vinã / și sã-Ți deschid ai tot bãtut sã întri și la mine”.

Dar ea nu este înțeleasã nici de cei din afarã, pentru cã și cei din afarã care vor sã vinã în ea nu vor sã între prin ușa Nașterii din Nou, crezând cã vor putea înțelege sau cã ei nu au nevoie sã se mai nascã din nou. De aceea, sã fim cu bãgare de seamã la felul de lucrare pe care l-au avut pãrinții noștri, la felul de mãrturisire și la felul lor de viețuire, pentru cã doar așa putem spune cã avem o credințã ca a lor. Și nãdãjduim cã vom ajunge Acolo unde au ajuns ei.

Domnul sã ne ajute ca, și în astfel de vremuri, sã ne putem purta Crucea în fiecare zi dupã El.

Slãvit sã fie Domnul!

Iosif LUPU

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!