Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Puterea dragostei

Puterea dragostei

Puterea dragostei

Puterea dragostei stă nu numai în a o avea, ci mai ales în a o fructifica, în a o cheltui. Cine nu cheltuieşte ceea ce primeşte de Sus, de la Părintele Luminii, se aseamănă cu balta care nu are nici o ieşire. În scurtă vreme va deveni greu mirositoare. Primenirea, înnoirea, prospeţimea şi curăţia duhovnicească se menţin prin asemănarea cu Hristos şi sfinţii Lui. Ei n-au trăit în comoditate, ci au slujit semenilor cu harul şi darul primit. Căci harul se dă nemăsurat celui ce lucrează cu râvnă şi zel în ogorul Domnului. Cu mângâierea altora te mângâi mângâind; cu înviorarea altora te înviorezi înviorând. Vestindu-le altora primeşti învăţătură; rugându-te cu obştea, cu fraţii şi pentru fraţi te vei întări; împărţind pâinea cu cel flămând, te vei sătura şi tu. Smerindu-te până în pulberea pământului, primeşti har divin. Căci taina creştinătăţii şi puterea ei stau nu în înţelepciunea cuiva, ci în sfinţirea vieţii şi în harul divin. Cine are în permanenţă părtăşia harului divin este cel mai smerit în ochii lui, chiar dacă obştea cre-dincioşilor vede înaintare prin har, creştere duhovnicească.

Nu te grăbi să ajungi în frunte la masă, în primele rânduri! Sileşte-te să fii împodobit cu har şi să urci treptele sfinţeniei, să fii desăvârşit. Aceasta îţi va fi comoara de nepreţuit, chiar dacă în adunare îţi alegi locul cel mai din urmă. Părerile de sine duc la cădere; smerenia adâncă, la creştere şi înaintare prin har.

Timp de pregătire şi har / Cornel Rusu. – Sibiu : Oastea Domnului, 2011

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *