Mărturii Meditaţii

Răsplata muncii binecuvântate

„Tineri dragi, să muncim cu răbdare, ca să vină cei dragi la Iisus; să-i rugăm, să-i chemăm, ne-ncetat să lucrăm şi cei dragi vor veni la Iisus“ Traian DORZ

Dorim să vă povestim aici o întâmplare ce ne-a bucurat şi încurajat foarte mult în misiunea noastră de răspândire a Cuvântului scris.

Nu cu mult timp în urmă, ne aflam în faţa Patriarhiei pentru a vinde foaia „Iisus Biruitorul“ şi cărţile tipărite ale Oastei Domnului. Deodată, din două părţi opuse, se opresc în faţa noastră două persoane: o doamnă din Bucureşti şi un domn din Făgăraş, aflat în trecere prin Bucureşti (am aflat din discuţii de unde provenea fiecare).

Ambii au luat aproape din toate titlurile pe care le aveam la vânzare, apoi s-au oprit amândoi asupra unei singure cărţi pe care o mai aveam din seria ei: „600 istorioare religioase“. Dialogul dintre cele două persoane a fost de altfel ceea ce a dat esenţă întâmplării şi care ne-a impresionat.

Domnul din Făgăraş o ruga pe doamna din Bucureşti să-i cedeze cartea spre a o cumpăra, motivând că de un timp luptă să-şi aducă soţia la picioarele Domnului şi acum avea convingerea că prin ceea ce găsise la noi va reuşi să câştige această luptă cu soţia lui.

La rândul ei, doamna se temea ca nu cumva pe viitor să nu mai găsească această carte şi să rămână fără ea, motivând că, fiind învăţătoare la clasele I-IV, îi este foarte necesară pentru copiii cu care lucra.

Abia după multe insistenţe ale noastre şi după ce am asigurat-o că vom mai avea acea carte la vânzare şi cu alte ocazii, s-a decis până la urmă să i-o lase acelui domn şi pentru cauza frumoasă pe care acesta tocmai o mărturisise.

N-au trecut două sau trei duminici când în faţa noastră a apărut din nou doamnaaceea. Acum strângea la piept cartea de istorioare a Părintelui Iosif Trifa.

De atunci, în fiecare duminică stăm de vorbă cu dumneaei, şi nu oboseşte a ne mărturisi că atâta bogăţie şi frumuseţe ca în cărţile Oastei ea nu găsise nicăieri.

O, câte încurajări am primit noi de la această credincioasă doamnă din Bucureşti!

 

Fraţi tineri şi surori tinere, haideţi să ne facem nişte râvnitori răspânditori ai cărţilor sfinte şi mai ales ale publicaţiilor Oastei Domnului, care au reuşit să trezească atâtea mii de suflete din moartea păcatului la o viaţă nouă! Vom vedea cu siguranţă că Dumnezeu nu va întârzia să răsplătească osteneala noastră. Noi credem că bucuria pe care am avut-o cu această ocazie a fost şi ea o frumoasă răsplată pe care am primit-o de la Domnul.

 

Prea Bunule Doamne, ajută-ne şi pe noi, tinerii, să ducem o rază de lumină a Cuvântului Tău în această lume, care să fie o dulce chemare la mântuire pentru toţi cei care îl vor auzi sau citi. Amin.

Slăvit să fie Domnul!

Ionel OPREA şi Costel ZIDARU Bucureşti

Lasă un răspuns