Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Reguli despre petreceri

Reguli despre petreceri

Reguli despre petreceri

CÂTEVA DIN OPRELIŞTILE pe care le pune Oastea Domnului ( III )

Un ostaş al Domnului nu se duce la petreceri, jocuri şi baluri, pentru că aşa cum se fac petrecerile în ziua de azi (cu beţii şi jocuri nebune), sunt aproape cu totul atrase de diavolul în slujba lui.[1] Sunt destule alte societăţi care se întrec în a face jocuri şi baluri pe seama membrilor lor (după o astfel de petrecere am văzut, astă-vară, mame culegându-şi fiii – membri ai societăţii – de prin cele cârciumi şi şanţuri).

     Societatea noastră nu se ocupă cu „aranjări de petreceri şi baluri“. Petrecerea noastră e să ne întâlnim mereu în Domnul: să ne petrecem citind în Scripturi, în cărţi şi gazete bune, să cântăm cântări duhovniceşti,  ascultând pe A-postolul Pavel care zice: „Nu vă îmbătaţi de vin întru care este desfrânare,  ci vă umpleţi de Duh Sfânt, vorbind între voi în psalmi, în laude şi în cântări duhovniceşti“ (Efeseni 5, 18–19).

     Veniturile „curate“, despre care se vorbeşte că le au petrecerile, sunt apoape toate ale dia-volului.

     Un ostaş al Domnului va merge numai la pe-treceri din  care lipseşte băutura şi jocul (con-certe, teatre frumoase). Asemenea şi la ospeţe, un  ostaş al Domnului va lua parte numai până când ţine partea în care nu s-a amestecat dia-volul.

     Un ostaş al Domnului nu va merge prin şezătorile, clăcile şi strânsurile ce se fac mai ales iarna, pe la cârciumi, sau pe la casele oa-menilor. Nu va merge, pentru că şi pe acestea le-a atras diavolul în slujba lui. Şezătorile de azi sunt pline de alcool, de vorbe murdare şi jocuri, după care Satana seceră roadă bogată.

     Peste tot, un ostaş al Domnului se va păzi de orice strânsură în  care stăpâneşte „duhul aces-tei lumi“. Căci „oricine vrea să fie prieten «lumii», vrăjmaş lui Dumnezeu se face“ (Iacov 4, 4).

     Peste tot, în privinţa întrebării: Unde poate merge un ostaş al Domnului? – recomand ur-mătoarea regulă:

     De câte ori un ostaş e nedumerit asupra acestei întrebări, să se întrebe: Oare merge şi Domnul cu mine la cârciumă? Nu! Atunci nu merg nici eu! Oare stă Domnul cu mine acolo unde se spun vorbe urâte şi murdare? Nu! Atunci nu stau nici eu! Un ostaş al Domnului poate merge numai acolo, unde merge şi Domnul cu el.

     Aici voi spune o istorioară:

     Odată, un mire a chemat la ospăţ pe un pri-eten de-al lui.

– Te ascult, dragă prietene, – a zis chematul – dar numai cu condiţia dacă laşi să aduc cu mine şi pe un alt prieten al meu.

– Cu tot dragul! – a răspuns mirele. În vremea ospăţului,  după ce s-a terminat slujba cununiei şi masa,  (adică înainte de a începe îmbătările şi vorbele uşoare), chematul s-a ridicat să plece.

     – Cum se poate să pleci aşa curând? – a întrebat mirele.

     – Nu pot să rămân mai departe! – a răspuns cel chemat. Prietenul de care ţi-am spus, când   m-ai invitat, este Domnul Iisus, şi acest Prieten nu vrea să rămână mai departe, iar eu ascult de El, mă ţin de El şi mă duc cu El!…

[1] În societatea de azi, diavolul și-a diversificat mijloacele de pierzanie. Discotecile, barurile de zi și de noapte, muzica rock și toate variantele ei sunt tot atâtea cãi de îndepãrtare a tinerei generații de cauza mântuirii și de distrugere a ființei lor fizice, morale și spirituale. Nici așa-zi-sa „muzicã religioasã – rock“ nu diferã de celelalte manifestãri. În final, ea duce la același divorț de Hristos și Biserica lui, sfârșind în „biserica“ Satanei. (Nota Editurii)

va urma

IOSIF TRIFA – Preot

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!