Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Rugaţi-vă pentru binecuvântarea suferinţei

Rugaţi-vă pentru binecuvântarea suferinţei

Rugaţi-vă pentru binecuvântarea suferinţei

Înainte de a fi oaia tunsă, este totdeauna spălată. Aţi fost de faţă vreo dată la râu când oaia e dusă la spălat? Oamenii stau în rânduri şi o duc la păstor, care stă în apă. Păstorul aruncă oaia în apă, faţa ei însă o ţine deasupra apei; o întoarce când pe o parte, când pe alta. Când e gata, sărmana oaie e aproape moartă de frică. Biata fiinţă toată tremură şi se teme de ce va urma acum.

Eu vă sfătuiesc, fraţilor, când suferinţa vă ameninţă, voi să rugaţi pe Domnul să vă sfinţească. Când Bunul Păstor va voi să taie lâna voastră,  rugaţi-L pe El să o spele înainte de a o vă lua. Rugaţi-L, în sufletul vostru, ca trupul şi sufletul vostru să poată fi curăţite.

Este un foarte bun obicei al creştinilor să se roage pentru binecuvântarea prânzului înainte de a mânca pâine. Nu vă gândiţi oare că este cu mult mai trebuincios să vă rugaţi pentru binecuvântarea suferinţelor voastre înainte ca voi să intraţi în ele? Copilului vostru iubit i se apropie moartea; nu voiţi voi, iubiţi părinţi, să vă rugaţi lui Dumnezeu să binecuvânteze moartea acestui copil, dacă Domnul voieşte aşa?

Dacă recolta este slabă, n-ar fi bine să zicem: Doamne, sfinţeşte această sărăcie, această lipsă, această recoltă slabă, să ne fie nouă un mijloc pentru harul Tău?

De ce să nu ne rugăm de binecuvântare pentru paharul amărăciunilor ca şi pentru paharul mulţumirilor? Rugaţi-vă deci să fiţi spălaţi înainte de a fi tunşi, şi dacă foarfecele trebuie să vină, lăsaţi grijile cele mari şi daţi lâna curată.

Părintele Iosif Trifa, din „Ca o oaie fără glas – (Isaia 53, 7)”

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *