Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
 • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home S-a stins luminând… frățiorul Traian Barna

S-a stins luminând… frățiorul Traian Barna

S-a stins luminând… frățiorul Traian Barna

11909692_1141671212526419_1348888507_nÎn seara zilei de 24/08/2015, scumpul nostru frate Traian Barna, a fost chemat Acasă!

Programul desfășurării ceremoniei de priveghere și înmormântare:

Duminică, 30/08/2015,  începând cu orele 17:00, la casa părintească din Piatra Şoimului, strada Zbrancani, nr.426, judeţul Neamţ, va avea loc adunarea de priveghere a fratelui nostru Traian Barna.

Luni, începând cu orele 19:00, va avea loc adunarea de priveghere.

Marţi, începând de dimineaţă, vom continua cu adunare frăţească, după care, de la orele 10:00 va începe Slujba Înmormântării.

Important: Sunt rugați toti cei ce vor dori să îl însoțească în ultima sa călătorie cu trupul pe acest pământ pe frățiorul nostru, să nu aducă nici buchete, nici coroane de flori artificiale, pentru că nu le putem lăsa în cimitir. În trecut au mai fost incendii datorită lor și consiliul parohial a interzis folosirea lor, Deci vă rugăm să veniți doar cu o floare, naturală și o lacrimă…

Pentru toți frații, cunoscuții, prietenii, care se află în Roma sau în prejurimi și vor să vadă pentru ultima dată fața scumpului nostru frațior, Traian Barna, o pot face mâine dimineață, vineri 28/08/2015 ore 9 dimineața la morga spitalului municipal din Rieti (Indirizzo: 9 Via Matteucci Lionello, Rieti, RI 02100). Vor fi prezenți Părintele Vasile Andreca, preotul paroh al Bisericii Sf. Cuvioasă Parascheva, din Terni și Părintele Ilie Ursache de la Biserica Zamislirea Maicii Domnului, Rustica.

***

Tocmai când mergea să mai aducă un transport de lemne înainte de lăsatul serii, tocmai înainte să intre în studioul de înregistrări : DOINA GOLGOTEI, să mai șlefuiască ceva la multe cântări în lucru, tocmai când făcea planuri de viitor pe termen lung și își pregatea ZIUA CEA MARE A CUNUNIEI STRĂLUCITE…tocmai când absolut nimeni nu se aștepta ca toate aceste pregătiri ale sale de fapt, nu sunt pentru viața terenă ci eternă, Mântuitorul și Iubitul sufletului pentru care, cântarea sa, voia să fie cât mai lină și mai cristalină- L-a chemat Acasă…

Și au rămas și lemnele neadunate, și cântările neterminate, și nunta pământească neînfăptuită… era mai importantă cealaltă sau el era în cel mai potrivit moment al dăruirii sale sufletești…

Poate amândouă împreună…

Sigur e că noi, cei care l-am cunoscut, și ascultat și văzut, și prețuit, și iubit cât era în trup, nu înțelegem nici DE CE AȘA, nici cum de ASA REPEDE, dar El o știe…

Noi ne rugam doar ca Dumnezeu să-l răsplatească pentru tot efortul depus în tăcere, pentru sudoarea neștiută, pentru lacrima ascunsă, pentru jertfa tăinuită, pentru dragostea caldă ce radia din ochii săi blânzi și veseli… pentru tot ce ne-a arătat și dat neștiind că ne bucură și neștiind că ne va durea grăbita lui plecare…

Ne rugam ca Dumnezeu să-l ierte și pe noi să ne ajute să ne revedem cu bine împreună Dincolo.

Amin!

cu durere în suflet anunță de la Roma, fr. Daniel Matei

 Acum cuvintele ne părăsesc…

Locație Piatra Șoimului

 

error

Author: admin

Comentarii

 1. Domnul sa te ierte si sa te odihneasca in pace frate scump!

 2. Domnul Dumnezeu sa aiba mila de sufletul tau…Ai fost un bun lucrator al Oastei…Amin.

 3. Adresăm sincere condoleanţe familiei îndoliate şi îl rugăm pe bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace pe frăţiorul nostru Traian Barna!

 4. Ne vom uni si noi la corul pacatosilor, cerand Domnului,ca,<pacatele tineretii si tot ce a gresit el,cu cuvantul,cu gandul,cu stiinta sau din nestiinta,cu voia sau fara de voie,sa i le ierte,perntru ca numai Dumnezeu este singur fara de pacat. Vesnica si sfanta pomenire, frate Traian! Dumnezeu sa te ierte!

 5. Dumnezeu să îl odihnească în pace pe verisoru meu alaturi lamga mama lui

 6. Taină este nașterea noastră, taină și plecarea… Cu sfinții să-ți odihnească Hristos sufletul, frătioare!

 7. Sincere condoleante pentru acest crin alb ,stralucitor , curat pe care Domnul l-a cules de fraged din gradina vietii acesteia pentru a-l aseza in gradina cereasca alaturi de sfintii placuti lui , Nu te vom uita niciodata scump fratior , vei ramane vesnic in inimile noastre !

 8. Cei care-adorm de tineri in slujba lui Hristos,/ raman de-a pururi tineri cu chip in veci frumos./ Ne vom revedea in Tara de la Soare Rasare, scump frate si prieten. Bucurate ca ai ajuns Acasa.

 9. Frățiorului meu drag, Traian
  Aș vrea să-ți scriu câteva rânduri. Dar nu mai am adresa de pe pământ. Fiindcă tu ai plecat și adresa ta este Cerul Sfânt al lui Dumnezeu. Te-a răpit prea devreme veșnicia de lângă noi. Dorul de mamă a biruit moartea.
  Și totuși ce ți-aș mai putea scrie în aceste momente când ne lași atât de singuri și îndurerați… Dar cu speranța și dorul de veșnicie. Căci toți suntem ca o floare trecătoare pe acest pământ. Nici lacrimile nu mai au cum să potolească durerea ce ai lăsat-o în urmă. Nici cuvintele nu mai au putere de mângâiere. Nici gândurile nu mai pot să înțeleagă voia și planul lui Dumnezeu. De ce s-a întâmplat așa devreme? De ce acum? De ce acolo? Sunt întrebări la care numai Dumnezeu ne poate răspunde.
  Dumnezeu să mângâie și să le pună în suflet tatălui rămas fără băiatul cel mic, fraților, unchilor și tuturor fraților de suflet cărora le-a fost totdeauna aproape și i-a iubit așa de mult. Tu ți-ai început călătoria spre veșnicie și acum ești mai aproape de Cer. Nouă ne va rămâne cântul tău cald și înmiresmat de dragoste, clipele frumoase petrecute împreună, blândețea cuvintelor tale, vrednicia muncii tale și dărnicia sufletului tău.
  Dumnezeu să te odihnească în pace dragul meu frățior și El să aline durerea celor rămași în pragul casei fără tine, prin mila și îndurarea Sa!

 10. Dumnezeu sa l odihneasca sus in patria cereasca!

 11. Dumnezeu sa te odihneasca in loc luminat, cu verdeata, de unde a fugit toata durerea, intristarea si suspinarea, unde toti dreptii se odihnesc, colaboratorul meu de nadejde!

  Intrebare: Ce e cu informatia in legatura cu coroanele, ca nu e DELOC ADEVARATA motivatia, eu fiind din zona???????????????????

 12. @inv 2015 Iertati-ma vă rog dar lăsând la o parte dacă informația e sau nu adevărată, vi se pare frumos să aducem flori din plastic la sicriul acestei flori a lui Hristos? Mai bine o floare gingașă decât un braț de plastic ieftin.

 13. Rugăm frumos să se înţeleagă acest lucru. Da e drept că primul lucru la care te gândeşti e o coroană, dar având în vedere că acum sunt multe din plastic, nu o o frumuseţe să rămână un cimitir plin de plasticuri care nici nu putrezesc, nici nu poţi să le dai foc ca la o coroană obişnuită. E nevoie să scrieţi cu MAJUSCULE? Înţelegeţi dacă vreţi… dar cred că nu în mormanele de plastic se măsoară afecţiunea noastră faţă de Traian… ci printr-un gând, o floare ..

 14. Da este adevarat ,nu se vor aduce coroane s-au flori din plastic nu este unde sa fie puse si au mai fost incidente de felul acesta.Daca vrea cineva sa vina cu ofloare si o lumanare este destul,prezenta face mai mult si felul de a veni.Va multumim pentru intelegere NASUL DE BOTEZ.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

 15. Cuvântule, Cel ce eşti preadesăvârşit, arătându‑Te prunc desăvârşit,
  pe acest prunc nedesăvârşit cu vârsta l‑ai mutat la Tine;
  pe care odihneşte‑l cu drepţii, care au bineplăcut Ţie, Unule, Iubitorule de oameni.
  Pe pruncul acesta nestricat, pe care l‑ai mutat cu dumnezeiasca Ta poruncă,
  şi care a fost răpit fără să guste din dulceţile lumeşti, Te rugăm, Îndurate,
  arată‑l părtaş de dulceţile cele mai presus de lume.
  Cămărilor cereşti şi odihnei celei luminate
  şi cetei celei preasfinţite a sfinţilor,
  Doamne, părtaş fă pe acest prunc curat,
  pe care ai binevoit, Mântuitorule, a‑l muta de aici.

  Nu mă plângeţi pe mine, că n‑am făcut nimic vrednic de plâns,
  strigă pruncul cel mort; ci mai degrabă plângeţi‑vă pe voi toţi, rudelor şi prietenilor,
  cei ce păcătuiţi, ca să nu aveţi parte de osândă la chinuri.
  Noi înşine deznădăjduim când privim la mulţimea faptelor noastre;
  dar când ne vii în minte tu, Maica lui Dumnezeu,
  ceea ce mai presus de minte ai născut pe Domnul,
  ne răcorim cu nădejdea că pe tine singură folositoare
  te‑am câştigat.
  (din slujba inmormantari pruncilor ,care nu se spune pana la ce varsta sa se faca)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!