Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home S-au împlinit 12 ani de când s-a mutat la cele veșnice Părintele Ioan Sabău

S-au împlinit 12 ani de când s-a mutat la cele veșnice Părintele Ioan Sabău

S-au împlinit 12 ani de când s-a mutat la cele veșnice Părintele Ioan Sabău

Sâmbătă, 13 februarie 2021, în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Bobâlna, Părintele Ioan Sabău a fost pomenit, la 12 ani de la trecerea la cele veșnice. Din încredințarea și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de preoți în frunte cu Preacucernicul Părinte Adrian Urițescu, Protopopul Orăștiei.

Un cuvânt despre viața și activitatea Părintelui Ioan Sabău a fost rostit de către Părintele Protosinghel Nifon Jorza de la Mănăstirea Crișan, autorul tezei de doctorat cu titlul „Preotul Mărturisitor Ioan Sabău – Patriarhul Hunedorenilor”, carte publicată anul trecut.

După Sfânta Liturghie, un sobor de preoți în frunte cu Preacucernicul Părinte Darius Ștefănescu, Inspector bisericesc la Centrul Eparhial, a oficiat slujba Parastasului, iar apoi o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Ioan Sabău, aflat în cimitirul de lângă biserica din satul Bobâlna.

Părintele Ioan Sabău s-a născut în satul Folt, comuna Rapoltu Mare, de lângă Orăștie, în 20 octombrie 1914. A studiat Teologia la Facultatea din Cernăuți, obținând licența în anul 1935. În anul 1936 a fost numit preot în parohia Ceru-Băcăinți, iar apoi la Renghet. Între anii 1941-1958 a fost preot în parohia Vinerea, jud. Alba. A fost arestat în mai multe rânduri, în anii 1944, 1948, 1949-1950, iar în anul 1958 a fost condamnat la opt ani de temniță grea, pentru finalizarea lăcașului de cult din Vinerea, fiind întemnițat la Aiud și Gherla. A fost eliberat la 31 iulie 1964, fiind reîncadrat la parohia Bobâlna, pe care a păstorit-o până în anul 1996. A trecut la cele veșnice în 16 februarie 2009, fiind înmormântat lângă biserica din Bobâlna.

sursa: https://episcopiadevei.ro

Vezi și:

PREOTUL IOAN SABĂU – (1914 – 2008), APĂRĂTOR ȘI MĂRTURISITOR AL DREPTEI CREDINȚE

Despre familia creştină – Parintele Ioan Sabau


Author: admin

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *