Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home SE ÎNVAŢĂ MULT ÎN ŞCOALĂ

SE ÎNVAŢĂ MULT ÎN ŞCOALĂ

SE ÎNVAŢĂ MULT ÎN ŞCOALĂ

…Dar nu se învaţă omenie. Mai bine nu ne trimitem copiii în şcoli, decât să facem din ei monştri. Ce scrie un părinte îndurerat.

În ziarul «Ştirea» de la Timişoa­ra a apărut, sub titlul Veşnica problemă a tineretului, o scri­soare a unui tată, cap de familie, din care spicuim cele de mai jos:

„Eu sunt om mai bătrân şi rămân înmărmurit când văd cum tineretul de astăzi n-are nici un res­pect faţă de părinţi. Nu-şi vede de carte şi nu iubeşte munca. Eu cred că, în primul rând, vina o poartă şcoa­la, apoi partidele politice. În şcoală sunt îndopaţi cu multe cunoştinţe, învaţă cu mult mai mult decât noi, dar nu învaţă omenie.”

Mai departe, bătrânul îşi poves­teşte necazul ce l-a avut cu un copil al său care, după ce l-a pur­tat prin şcoli, în loc de recunoştinţă, n-are pentru părintele său, decât priviri duşmănoase şi nu-l mai as­cultă. Şi încheie amărât bătrânul: „Mai bine nu ne mai trimitem copiii în şcoli, decât să creştem din ei monştri, pentru a căror isprăvuri să nu avem odihnă nici în pământ”.

Iată la ce rezultate ajungem cu şcoala de azi, în care nu se mai învaţă frica de Dumnezeu şi cre­dinţa în El. O astfel de şcoală aduce mai mult rău ca bine. Decât învăţat îngâmfat, mai bine ţăran smerit.

I. Marini

«Isus Biruitorul» nr. 38 / 13 sept. 1936, p. 6

Gazetarul credincios Ioan Marini
Articole apărute între anii 1930 şi 1938
Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2017

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *