Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home STĂRUINȚA ÎN RUGĂCIUNE

STĂRUINȚA ÎN RUGĂCIUNE

STĂRUINȚA ÎN RUGĂCIUNE

Cum m-a „zidit” lectura de azi din Sf. Scriptură?

Domul Iisus Hristos o laudă pe femeia cananeiancă pentru că a stăruit în rugăciune și nu s-a lăsat învinsă de refuzul Lui de a-i răspunde. În cele mai multe locuri în care Domnul ne vorbește despre rugăciune, El ne cheamă la stăruință, perseverență și îndrăznire.

„Și le spunea o pildă cum trebuie să se roage totdeauna și să nu-și piardă nădejdea… Dumnezeu, oare, nu va face dreptate aleșilor Săi care strigă către El ziua și noaptea și pentru care El rabdă îndelung? Zic vouă că le va face dreptate în curând.” (Luca 18, 1- 9).

„Chiar dacă sculându-se nu i-ar da pentru că-i este prieten, dar, pentru îndrăzneala lui, sculându-se îi va da cât îi trebuie… Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vise va deschide”(Luca 11, 7-9).

„Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și răgăciuni, noaptea și ziua”( I Tim 5, 5; Luca 2, 37).

„Oamenilor le pari plicticos și supărător dacă le ceri necontenit; pe Dumnezeu Îl superi mai mult când nu-i ceri necontenit. Dacă stărui în cerea ta, se poate că nu primești îndată, dar negreșit primești. De aceea a închis ușa ca să te facă să bați…”(Sfântul Ioan Gură de Aur, Omulii la Matei, XXIII, IV).
„Fără rugăciune nu avem nici un bine și nici nu ne mântuim” (Idem).

„Rugăciunea ta s-ajungă pân la Cel ce se ascunde
Să tot bată și să ceară până i se va răspunde” (Traian Dorz).

Mă uimește Luca 11, 8. Dumnezeu este mișcat și sensibilizat mai mult de stăruință și îndrăzneală decât de ”prietenia” cu El? După o erminie elementară așa ar trebui să înțelegem, nu? Câte căi de mântuire nu ne-a lăsat Dumnezeu! Pentru o înțelegere deplină se cere a pune alături de Luca 11, 8 versetul din Ioan 9, 31. Oricum un lucru este limpede: alături de o viață curată îndrăzneala și stăruința au mare trecere la Dumnezeu.

Vasilică

error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!