Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Studiu: Românii sunt cei mai religioși dintre europeni

Studiu: Românii sunt cei mai religioși dintre europeni

Studiu: Românii sunt cei mai religioși dintre europeni

Românii sunt cei mai religioși dintre europeni, 55% dintre ei declarându-se ”foarte religioși”, relevă un studiu realizat de Pew Research Center, dat publicității miercuri, informează Agerpres.

Conform studiului, 50% dintre români declară că religia este foarte importantă în viețile lor, 50% că participă la slujba religioasă cel puțin o dată pe lună, 44% că se roagă zilnic și 64% că sunt absolut siguri că Dumnezeu există.În timp ce în Italia 27% dintre respondenți se consideră foarte religioși, în Germania același răspuns l-au dat numai 12% dintre persoanele intervievate. Cele mai mici procente de persoane care se declară foarte religioase au fost consemnate în Estonia (7%), Cehia și Danemarca (ambele cu 8%).

Germanii se dovedesc și cei mai sceptici în privința religiei, numai 10% dintre ei declarându-se ”absolut siguri” de existența lui Dumnezeu. Spre comparație, 79% dintre armeni sunt ”absolut siguri” că Dumnezeu există, 73% dintre bosniaci fiind și ei de acord cu această afirmație.

Potrivit studiului, cele mai multe persoane care frecventează biserica se află în Polonia, unde 61% dintre respondenți au declarat că merg la slujbă cel puțin o dată pe lună.

sursa: ActiveNews

Interesant acest studiu însă religios nu înseamnă neapărat creştin ortodox, trăitor, nu înseamnă cunoaşterea lui Hristos.

Dacă aşa ar sta lucrurile cu adevărat, ar fi trebuit ca la Referendumul pentru definirea familiei să fie prezenţi acel procent de 50% lăudăroşi.

Frate creştine ! Cercetează-ţi inima şi vezi dacă aceste păcate grele au fost alungate de Duhul Sfânt din inima ta….

Dacă este ca în fotografiade mai jos, atunci eşti creştin adevărat !

Altfel eşti numai religios.

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!