Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Sursa Luminii

Sursa Luminii

Sursa Luminii

În fiecare an, în Noaptea Învierii, rãspundem ,,Prezent!” la chemarea: ,,Veniți de luați Luminã!” În aceastã Luminã stã însãși viața noastrã, atât aceasta de pe pãmânt, dar mai cu seamã cea veșnicã, Ea fiind obârșia sufletului nostru.

Pentru noi, cei care avem ochi și vedem, lumina a funcționat ca un instrument în devenirea noastrã. Am putut vedea un frumos rãsãrit sau apus de soare, care ne-a fermecat pivirea, mãcar pentru o clipã. Am putut vedea atâtea frumuseți ale pãmântului în umblãrile noastre. Am putut vedea atâtea chipuri, care ne erau sau ne-au devenit dragi. Am putut sã ne dezvoltãm, sã creștem, deoarece în luminã descoperim funcții și funcționãri ale mediului ce ne înconjoarã. Acestea și multe altele ca acestea nu le-am fi putut vedea, chiar având simțul vãzului, dacã nu era lumina.

Desigur cã, în vremurile pe care le-am trãit, am putut utiliza lumina artificialã, acea luminã produsã de un corp de iluminat electric. Becurile, așa cum le știm noi, sunt dispozitivele electrice care, dupã ce au intrat în legãturã cu o sursã de electricitate, produc luminã și cãldurã. Dar aceasta implicã un consum, deoarece becul funcționeazã cu energie electricã. și, cu cât becul este mai puternic, el consumã mai mult. Gãsesc în aceasta un lucru interesant, Dacã, la aceeași sursã de electricitate, sunt conectate mai multe becuri având puteri diferite, ele vor lumina diferit. Cele de putere mare vor lumina mai tare decât cele de putere micã. și aceasta nu ține de sursã, ci de consumator. Eu vãd în aceasta o mare asemãnare și cu noi cei care am fost chemați sã luãm Luminã, sã purtãm Luminã și sã rãspândim Lumina. Domnul nostru Iisus Hristos este Sursa Luminii, dar fiecare poartã în sine și rãspândește luminã în mãsura în care s-a conectat și reușește sã absoarbã putere de la Sursã.

Desigur, am putut vedea în viața pãrinților și a înaintașilor noștri lumini cu sclipiri de tainã, ce ne-au învãluit și pe noi și vor strãbate veacurile. Pãrintele Iosif a fost un far unic în neamul nostru, iar cei care i-au urmat au reușit a le fi vrednici urmași.

Cum sã credem noi cã am fost chemaþi sã fim doar niște licurici în aceste vremuri întunecate?! Așadar, fiecare dintre noi sã-și creascã puterea de a lumina printr-o alipire mai strânsã de Domnul și de frați, cãci mai multe lumini împreunã lumineazã mai frumos, ca luminile unui candelabru.

Marian HÎNCU

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *