Oastea Domnului

Ţi-a plăcut această carte? / TETSZETT EZ A KÖNYV?

Dragă cititorule! Poate că ţi-a plăcut această carte. Pe unele locuri poate te-ai înfiorat, citind-o. Dar mă grăbesc să-ţi spun că numai cu plăcerea şi fiorul încă nu te poţi mântui.

Diavolul nu se teme de plăcerea ta. De ce? Pentru ­că ştie că plăcerea ta şi fiorul tău cel sufletesc sunt numai ceva trecător. Ai tresărit o clipă şi pe urmă iar ai ador­mit în patimi şi păcate.

Diavolul nu se sperie câtă vreme citeşti această carte, petrecând în Sodoma şi Gomora acestei lumi. Diavolul se sperie numai când te vede că ieşi din Sodoma şi Gomora stricăciunilor sufleteşti. Câtă vreme citeşti, dar de păcate şi răutăţi nu te laşi, diavolul nu se teme; n-are de ce se teme.

Dragă cititorule! De vrei să ai folos sufletesc din citirea acestei cărţi, nu te mulţumi numai cu plăcerea şi fiorul sufletesc ce le-ai avut citind-o, ci lasă-L pe Duhul Sfânt să lucreze mai departe în sufletul tău, şi să te tre­zească la o viaţă nouă. Lasă-L pe Duhul Sfânt să te ia de mână şi să te scoată din Sodoma şi Gomora acestei lumi. Întinde-I mâna şi ieşi îndată din Sodoma şi Gomora stricăciunilor sufleteşti!

Sodoma și Gomora / Iosif Trifa, Editura «Oastea Domnului» – Sibiu, 1998

* * *

Kedves olvasó! Lehet, hogy elnyerte tetszésedet ez a könyv. Lehet, hogy egyes helyeken megrémültél az olvasottakon. Sietek a tudomásodra hozni: azzal, hogy tetszett ez a könyv és néhol megrémültél, még nem jelenti azt, hogy te üdvözültél.

A sátán nem ijed meg attól, hogy neked tetszett ez a könyv, és hogy jó érzéseket támasztottak benned az elolvasott történetek. Miért? Azért, mert jól tudja, hogy a rémületed és a „jólérzettséged” mulandó. Egy pár pillanatig felriadtál, és végül újra „elaludtál” a bűnben, a szenvedélyekben.

A sátán nem ijedt meg attól, hogy te elolvastad ezt a könyvet, mialatt tovább mulatozol ennek a világnak a Sodomájában és Gomorájában. A sátán csak akkor ijed meg igazán, amikor látja, hogy te kimész a lelki rom­lottság Sodomájából és Gomorájából (vagyis elhagyod a rossz cselekedeteidet). Mindaddig, amíg olvasod, de nem hagyod el a bűnt és az összes rossz cselekedetet, a sátán nem ijed meg, nincs mitől megijednie, nincs mitől félnie.

Kedves olvasó! Ha azt akarod, hogy lelki hasznod származzon ennek a könyvnek az elolvasása után, ne elégedj meg azzal, hogy elnyerte a tetszésedet és néha megrémített, felébresztett egy-egy rész, hanem hagyd, hogy munkálkodjon benned a Szentlélek, és hogy fe­lébresszen egy új életre. Hagyd, hogy a Szentlélek kezednél fogva kivezessen ennek a világnak a Sodomájából és Gomorájából. Nyújtsd neki oda a kezed és azonnal menj ki a lelki romlottság Sodo­májából és Gomorájából.

Sodoma és Gomora / Iosif Trifa. – Sibiu : Oastea Domnului, 2009

Fordította: Juhász Tibor / Lektorálta: Patkás György / Segédkezett: Juhász Roland; Juhász Evelin

Lasă un răspuns