Meditaţii

Trezeşte-te, trezeşte-te, braţ al Domnului

Isaia 51, 9

Nu dormitează niciodată şi nu doarme Cel ce-i păzeşte pe cei credin­cioşi (Ps. 121, 4). Domnul este un Păzitor Care nu doarme niciodată, ci veghează zi şi noapte asupra alor Săi (Isaia 27, 3). Ochii Lui privesc neîncetat asupra celor ce se tem de El şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor (Ps. 34, 15).

Totuşi sunt uneori vremuri în care nouă ni se pare că braţul Domnului stă în nelucrare… Ni se pare că mâna celui rău este lăsată slobodă să facă tot ce vrea împotriva celor credincioşi. Că asupritorul îi poate chinui nepedepsit pe cei nevinovaţi. Că judecătorul nedrept îi poate condamna cum îi place. Că jefuitorul îi poate fura şi lovi. Că hulitorul îi poate ocărî cît vrea. Că mâna vrăjmaşului poate să-i apese, să-i bată şi să-i îngroape după voie pe cei nevinovaţi.

În zile ca acestea îţi trebuie o credinţă mai tare ca oricând, ca să nu te clatini şi să nu te îndoieşti. Îţi trebuie o mare încredere şi o mare, o deosebită lumină, spre a vedea că totuşi nu cel rău este atotputernic, ci Cel bun este.

Că nu sunt mai mulţi dumnezei care fac ce vor pe pământ, ci numai Unul Dumnezeu, Care este Cel ce face tot ce vrea în ceruri şi pe pământ.

Că noi nu suntem în mâinile oamenilor, ci suntem în mâinile lui Dumnezeu. Că şi ei, cei care cred că noi suntem în mâinile lor, chiar şi ei sunt tot în mâinile Lui.

Dar, cum şi Hristos, Domnul nostru, Căpetenia şi Desăvârşirea noastră (Evrei 12, 2), a fost dat pentru o vreme în mâinile oamenilor, după planul de mai dinainte al lui Dumnezeu, iar după aceea toţi oamenii au fost daţi în mâinile Lui (Matei 28, 18), tot aşa acum, prin acelaşi tainic plan, şi noi suntem la fel.

Dar curând ne va veni în ajutor braţul Domnului şi atunci tot răul va fi ca o nimica sub talpa picioarelor noastre (Rom 16, 20). Cine va răbda până la sfârşit va vedea.

Slavă Ţie, puternic braţ al Domnului, Iisuse Doamne, slavă Ţie! Tu ai venit în ajutorul nostru, izbăvindu-ne de sub stăpânirea crudă şi pierzătoare a păcatului şi a întunericului, slavă Ţie! Tu ne-ai izbăvit până astăzi şi Tu ne vei izbăvi până la sfârşit, slavă Ţie! Pe Tine Te rugăm să ne păstrezi neclintiţi şi răbdători până la moarte, ca să ne învrednicim de veşnica Ta mântuire. Amin.

Traian Dorz

2 Comments

 • Geta Socaci 23 februarie 2011

  ” Nu dormitează niciodată şi nu doarme Cel ce-i păzeşte pe cei credin­cioşi (Ps. 121, 4).
  Domnul este un Păzitor Care nu doarme niciodată, ci veghează zi şi noapte asupra alor Săi (Isaia 27, 3).
  Ochii Lui privesc neîncetat asupra celor ce se tem de El şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor (Ps. 34, 15).

  SLAVIT SA FIE DOMNUL !
  Ce intelepte VERSE ati ales FRATILOR LUCRATORI AI DOMNULUI . Plang si de azi dimineata le recitesc , le recitesc …. oare de ce ?
  Pentru ca in ele eu ma regasec si azi si ieri si pana cand imi va ingadui Domnul Nostru IISUS HRISTOS sa fiu . Turnati bine untdelemn peste ranele sufletesti „untdelemnul din candela DOMNULUI care arde ce trebuie ars si vindeca in acelasi timp rana sufleteasca „. DOMNUL SA FIE CU VOI TOTI !
  Amin ! Geta Socaci

 • paraschiva 24 februarie 2011

  Slavit sa fie Domnul ,, Dumnezeu sa va dea putere si Lumina.Amin.

Lasă un răspuns