Meditaţii

Tu ieși înaintea celor ce împlinesc

Isaia 64, 5

Proorocul Domnului spune Cuvântul Domnului fiindcă, având Duhul Domnului, el pătrunde gândurile Domnului și, având o conștiință curată, nu le schimbă și nu le strică întru nimic. Pentru ca orice suflet să afle cât de minunate și de iubitoare sunt gândurile lui Dumnezeu față de el. Nu ne ajunge glasul, nu ne ajunge hârtia, nu ne ajunge puterea și nu ne-ar aunge toate mijloacele, oricât de  puternice, de multe și de perfecționate ar fi ele, ca să strigăm și să vestim cât am vrea și până unde am dori adevărul Cuvintelor lui Dumnezeu și mărimea dragostea lui Hristos față de noi oamenii… O, cu câtă dragoste ne-a iubit Dumnezeu (Ioan 3,16)! Cu câtă bucurie iese Hristos înaintea tuturor celor care vor să împlinească din toată inima voia Lui și cu câtă bunătate mijlocește Duhul Sfânt pentru noi toți!

O, Dumnezeu este nemărginit, negrăit, neînțeles și nebănuit de bun! Pentru orice strop de dragoste curată arătată de vreunul dintre noi spre El, Domnul este gata să-i întoarcă izvoare și mări de dragoste înapoi. Pentru orice pas pe care oricare dintre noi l-am face către Hristos, El este gata să facă nemăsurate distanțe către noi. Dar celor care doresc să împlinească cu bucurie dreptatea, să umble în căile Lui și să-și aducă necurmat aminte de El, Dumnezeu le-a ieșit înainte cu descoperirea unor nebănuite făgăduințe… cu bogăția negrăită a unor veșnice și nemărginite răsplătiri.

Ce fericiți sunt cei care Îl ascultă pe Dumnezeu! Acum El le iese înainte cu tot felul de binecuvântări trupești și duhovnicești. Le iese înainte când fug de vrăjmașii lor și îi scapă. Le iese înainte când merg să se roage. Le iese înainte când merg să facă binele și îi binecuvântează. Iar Mâine Dimineață, când vor merge spre veșnicie, nu moartea le va ieși înainte, ci El Însuși, ca să-i fericească pe vecii vecilor. Slavă veșnică Ție, Iisuse Doamne, Care, atunci când mergeam spre iad, ne-ai ieșit înainte, întorcându-ne spre cerul fericit!

Slavă Ție, Care în toate căile vieții, sau ale necazurilor, sau ale bucuriilor noastre ne-ai ieșit înainte, izbăvindu-ne și umplându-ne de bucurie! Și slavă Ție, Care, în clipa când vom veni la Tine, ne vei ieși înainte cu veșnicele bucurii! Numai pentru că și noi Te-am putut iubi o clipă și Te-am putut asculta o dată cu bucurie. Amin.

Traian Dorz – Hristos, Pîinea noastră zilnică.

1 Comment

  • paraschiva 22 aprilie 2011

    Slavit sa fie Domnul
    Mie inima ca purice si ma gindesc la clipa cind ma voi intalni cu Domnul .Oare ma va primi?

Lasă un răspuns