Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home UN ADEVĂRAT MARTIR AL VREMURILOR NOASTRE

UN ADEVĂRAT MARTIR AL VREMURILOR NOASTRE

UN ADEVĂRAT MARTIR AL VREMURILOR NOASTRE

Numai cine a gustat din cupa durerilor poate să înţeleagă în oarecare măsură multele sufe­rinţe ale Părintelui Iosif Trifa. Lăsând la o parte cele sufleteşti, ne oprim la multele chinuri pe care le suferă trupeşte.

Pulmonar, cu frenicectomie, intervenţie chirurgicală ce se face bolnavilor de piept când nu mai este nici o speranţă de scă­pare. Deci greu bolnav. La in­testine, operat de şase ori, cu răni încă deschise. Când am mers la Sibiu, auzeam din camera alăturată gemetele de durere, mai ales când sora îi schimba pansamentele. Gemetele erau mult impresionante… Iar când a venit pentru a doua oară la Bucu­reşti, într-una din zile, în urma zdruncinării umblatului cu ma­şina, sub ochii mei am văzut un chin şi mai mare. Un intestin a dat bandajul la o parte şi a ţâşnit afară. Au urmat câteva ore de chin şi dureri… Mâinile erau scăldate în sânge, dimpreună cu aproape jumătate de kilogram de vată.

În această stare de grea sufe­rinţă trupească lucrează Părintele Iosif, pe care nu greşesc numindu-l UN ADEAVRAT MARTIR. Ţinând seamă de acestea, toţi cei ce se luptă cu un asemenea om sunt nişte criminali şi nişte ucigaşi lipsiţi de orice simţăminte omeneşti. Pentru aceea, dragii mei, iubiţi pe Părintele Iosif şi nu încetaţi a vă ruga pentru el.

«Ostaşul Domnului» nr. 6, 7, 8 / 15 martie – 15 apr. 1935, p. 3

Părintele Vasile Ouatu, ostaşul jertfirii de sine / Ovidiu Rus. – Sibiu : Oastea Domnului, 2017

 

 

~~  *  ~~

 

14

Scumpul nostru Părinte Vasile este greu bolnav. Fraţii sunt rugaţi a se ruga Domnului pentru însănătoşirea Sf. Sale.

Fraţii de la Bucureşti

«Ostaşul Domnului» nr. 6-7-8 / 15 martie – 15 apr. 1935, p. 4

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *