Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Un adevărat RĂZBOI este acum împotriva CRĂCIUNULUI

Un adevărat RĂZBOI este acum împotriva CRĂCIUNULUI

Un adevărat RĂZBOI este acum împotriva CRĂCIUNULUI

Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos este un praznic prin care  NU CINSTIM un eveniment lumesc, CI însăși PREZENȚA  între noi oamenii, a Fiului lui Dumnezeu pe pământ, cu trup omenesc .

Deci prăznuim UNIREA zidirii create cu Însăși Făptura necreată, adică cu Dumnezeu .

SCOPUL acestei întrupări este ÎNDUMNEZEIREA omului. Nașterea Domnului nu face nimic altceva decât să aducă lumii recrearea și reconstrucția noastră din starea jalnică la care ne-a condus păcatul .

Când prăznuim așa cum se cuvine această sărbătoare ALUNGĂM lucrarea diavolului și anulăm planurile lui seducătoare prin care își dorește să ne pierdem viața și mântuirea .

Din păcate, marea decădere a acestui praznic este SECULARIZAREA lui .

Modul prin care marele eveniment dumnezeiesc este schimbat  într-unul LUMESC și pur materialist, lipsit de pregătirea noastră duhovnicească, adică postul, pocăința, spovedania, Sfânta Împărtășanie, rugăciunea,  Sfânta Liturghie, dar și iubirea adevărată, iertarea, bunătatea, milostenia și afecțiunea față de aproapele nostru  .

CREȘTINUL trebuie să aibă ca țintă sfințirea, prin care își capătă NUME în CER, prin care cerul devine moștenirea sa. Adevărata credință în Iisus Hristos cel Născut în Bethleem este dovedită prin dobândirea SFINȚENIE în Duhul Sfânt .

CRĂCIUNUL însemnă, să ne lepădăm de cei ce se fac asemănători celor despre care s-a scris :  ” Întru ale Sale a venit, și ai Săi nu L-au primit . ”
( Ioan 1 , 11 )

De vom continua să fim orbi ca neam omenesc, de vom continua să REFUZĂM să pășim pe Calea cea adevărată, ce vină va avea HRISTOS Domnul că noi am ales să-i întoarcem Lui spatele și să prăznuim un CRĂCIUN DUPĂ PĂCATELE NOASTRE ?

Neamul omenesc și în special NEAMUL ROMÂNESC românesc trebuie să se pregătească pentru REPRMIREA lui Hristos și a învățăturii Sale mântuitoare.

Aceasta este închinarea la Dumnezeul cel Adevărat, aceasta este primirea Revelației .

NECREDINȚA vine de la cufundarea în trup și deprinderea de a privi lucrurile trupește.

Tot ceea ce înseamnă DISTRACȚII deșarte, pline de neorânduială, trebuiesc întotdeauna înțelese ca PĂGUBITOARE pentru suflet și demne de dispreț din partea lui Dumnezeu .

Domnul Cel milostiv își întoarce ochii de la noi ca de la o urâciune vâzând prăznuirea CRĂCIUNULUI NOSTRU DE ASTĂZI .

 Este o lucrare pur DEMONICĂ de acaparare și atragere a omului prin tot felul de născociri , tocmai de Nașterea Domnului .

Astăzi, CREȘTINISMUL  este ATACAT sub pretextul culturii și al artei cu intenția vădită  de a-i distruge pe ce-i ce-l mărturisesc pe Hristos .

Un adevărat RĂZBOI este acum împotriva CRĂCIUNULUI .

Diferiți oameni din lumea aceasta, din   ROMÂNIA noastră care sunt cenzurați sau își autocenzurează credința au ajuns să nu mai expună simbolurile tradiționale ale Nașterii Domnului în magazine, sedii de firmă și spații publice în general, pe motivul de a nu-i ” DISCRIMINA ” pe necreștini .

Ei bine, aceasta nu este discriminare, ci este CENZURĂ, iar noi, care am experimentat cenzura comunistă atâtea decenii știm prea bine ce înseamnă să nu fi lăsat să vorbești, să te exprimi, să te rogi, să crezi și să te manifești așa cum este firesc .

Se cuvine acum FRAȚILOR să privim cu luciditate către viitor !

Să ne rugăm și să sperăm că vom fi LĂSAȚI în pace să ne trăim CREȘTINISMUL  așa cum l-am moștenit din moși strămoși !

Să NU fie prigonit, precum Întemeietorul Său și ucenicii săi !

SĂ FIM LĂSAȚI să ne trăim în libertate credința noastră !

SĂ FIM LĂSAȚI să ne slujim și să ne păstrăm în liberate, cultura, spiritualitatea și tradițiile noastre !

SĂ NU ni se rănească ori să ni se ia ceea ce este mai bun în noi, căci, atât o înțelegere superficială a Creștinismului, cât și o abordare cu rea-credință a libertăților noastre de exprimare, pot face din Hristos aceeași Persoană nedorită ” fugărită ” , ” prigonită ” ori ” demonizată ” peste veacuri de atâtea ideologii, curente ori regimuri politice .

SĂ-L RUGĂM așadar pe Bunul Dumnezeu și pe toți Sfinții care și-au dat viața pentru învățătura lui Hristos, să ne descopere tuturor adevărata VALOARE a credinței noastre, să nu ne lase pradă unui creștinism superficial, declarativ, de imagine sau curentelor moderne de ” demonizare a lui ” .

Să facă și din noi CREȘTINI BUNI, care să ne iubim credința, tradițiile, icoanele, crucea și tot ceea ce ne ține mai lângă El pentru a se putea odihni și domni în noi .

SĂ LUĂM AMINTE fraților că Dumnezeu nu se lasă batjocorit și , cunoscând aceasta, să ne bucurăm  și să ne veselim cu multă luare aminte, sfințind praznicul Nașterii Domnului Anului Mântuirii 2019 cu îndeletniciri așa încât toți, privind la noi să spună :
Iată-i ce frumos se bucură în Domnul !
Iată-i ce frumos se bucură în Duhul Sfânt !
Iată-i cum s-au sfințit fugind de dăzmăț și necredincioșie direct în Ieslea mântuitoare a Domnului Hristos !

Mă rog Ție, Părinte al Veacurilor pentru NEAMUL MEU   ce vine din neguri de vremi și se îndreaptă spre veșnicii .

Mai mult ca oricând NEAMUL ROMÂNESC are nevoie acum de ajutorul Tău spre a nu se poticni .

MĂ ROG bunului Dumnezeu să fie Crăciunul acesta  al Anului Mântuirii 2019, un moment al ÎNVIERII NEAMULUI NOSTRU românesc creștin și ortodox, adică a mea, a ta și a celor ce vor să trăiască Taina mântuirii sufletului lor, sau cum ar spune fratele TRAIAN DORZ, mărturisitorul nostru în temnițele comuniste :
” Biruitori, în lupta vieții / nu ne lăsa să obosim, / ‘nnoiește-ne mereu puterea / pân’ la sfârșit să biruim ! / Spre Ținta noastră fericită / – Cerescul Tău Ierusalim –  / purtați de Tine , steagul nostru , / ajută-ne să biruim ! ”

HRISTOS S-A NĂSCUT ! ÎNTÂMPINAȚI-L !

Părintele Constantin Onu
08 Decembrie 2019
Mănicești  

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!