Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Un păcătos în postura Mariei Magdalena

Un păcătos în postura Mariei Magdalena

Un păcătos în postura Mariei Magdalena

Iată ce mărturiseşte o soră ostaşă de prin regiunea Clujului:

Era prin anul 1939 când fratele Marini se afla la Cluj împreună cu fratele Traian Dorz. Într-o adunare la Apahida, i-am spus fratelui Marini că aş dori să anunţe o adunare şi la mine acasă, într-una din duminici, când soţul meu este plecat la serviciu, fiindcă el este necredincios şi nu mi-ar permite să-mi aduc fraţii în casă.

Dar mai întâi i-am povestit ce fel de om e soţul meu, ce via­ţă grea duc cu el, că are patima beţiei şi ieşiri violente ce îmi aduc multă suferinţă. De ani de zile mă rog pentru el ca Dumnezeu să-l întoarcă de pe drumul pierzării. Se laudă că e ortodox, dar nu caută biserica şi nici de Dumnezeu nu vrea să audă.

S-a îmbolnăvit odată greu şi, crezând că se duce, am chemat preotul la el. I-a propus să primească Sf. Împărtăşanie, dar a acceptat numai după ce preotul l-a speriat cu iadul şi Judecata de Apoi.

După ce s-a făcut bine, a uitat totul şi a luat-o de la capăt cu păcatele şi năravurile. Iar mie îmi spune să mă las de adunare şi de rugăciuni, că pe el îl calc pe nervi.

Disperată, am plecat la preoţi şi călugări, am plătit slujbe pe la biserici şi mănăstiri în speranţa unei schimbări în viaţa lui. De ani de zile aştept şi nu se vede nimic, pentru că nu vrea să renunţe la alcool şi la toate păcatele care îl ţin legat şi departe de Dumnezeu.

Fratele Marini m-a ascultat până la capăt, apoi, cu vocea lui calmă, mi-a zis: Uite ce este, soră! Să începi să te rogi Domnului cu mai multă stăruinţă; ne vom ruga şi noi, şi alţii, ca Domnul să facă o minune în viaţa lui. În tot acest timp tu să te porţi frumos cu el, cu răbdare şi dragoste, chiar dacă el continuă să se comporte urât. Apoi, când vei crede de cuviinţă ne anunţi şi vom programa adunarea acolo acasă.

Dar în ziua când s-a ţinut adunarea s-a petrecut şi minunea. Casa îmi era plină de fraţi şi surori. Se predica şi se cânta cu atâta dragoste şi bucurie! Eu eram liniştită că soţul meu vine de la serviciu seara târziu, după ce adunarea se va împrăştia. Dar n‑a fost aşa. Se vede că planul lui Dumnezeu era altul. Întâmplarea a făcut ca soţul să fie lăsat liber de la serviciu mai devreme. Când a intrat în ogradă, a simţit că are musafiri. Tocmai vorbea fratele Marini cu atâta putere şi har despre urmările păcatului, despre nesupunere şi neascultare de Dumnezeu şi despre mântuirea prin jertfa Domnului Iisus şi naşterea din nou.

Atunci, ca să nu fie observat, soţul s-a furişat sub fereastră şi a ascultat cu atenţie vorbirea fratelui Marini. La un moment dat, tocmai pe când se făcea chemare la legământ, a intrat soţul pe uşă. Am rămas îngrozită când l-am văzut. Nu ştiam cum va reacţiona, mă temeam să nu facă scandal. Dar Domnul a lucrat la inima lui, căci, după ce a ascultat puţin vorbirea, i-a venit plânsul, s-a prăbuşit pe genunchi şi a strigat: „Doamne, ai milă de mine!“

Toată adunarea a încremenit. Eu am izbucnit în plâns, iar fratele Marini a cerut adunării să se plece pe genunchi pentru rugăciune. S-au rugat unii fraţi şi surori. Dar, când s-a rugat fratele Marini, a zguduit întreaga adunare, iar soţul, prăbuşit la podea, se îneca în plâns.

Când ne-am ridicat de pe genunchi, fratele Marini s-a apropiat de soţul meu, l-a îmbrăţişat şi i-a adresat cuvinte de încurajare pentru schimbarea vieţii în ascultare de Dumnezeu. Apoi soţul, în văzul tuturor, a scos din servieta cu care mergea la serviciu o sticlă de alcool, a ridicat-o sus şi a spus: „Iată, fraţilor, asta m-a nenorocit pe mine. De acum jur înaintea lui Dumnezeu că nu voi mai pune gura pe el“. Apoi a aruncat sticla pe geam în ogradă unde s-a făcut ţăndări. La fel a procedat şi cu ţigările.

Acum, slavă Domnului, prin venirea fratelui Marini în casa noastră, Dumnezeu a adus pace şi binecuvântare. Soţul progresează în credinţă şi merge cu mine la adunare şi la biserică.

 

Nicolae Marini
Învăţătorul IOAN MARINI – o viaţă de apostol –
Editura «OASTEA DOMNULUI» – Sibiu, 2002

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!