Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home APEL LA MOBILIZARE, NIMENI SĂ NU RĂMÂNĂ LA VATRĂ!!!

APEL LA MOBILIZARE, NIMENI SĂ NU RĂMÂNĂ LA VATRĂ!!!

APEL LA MOBILIZARE, NIMENI SĂ NU RĂMÂNĂ LA VATRĂ!!!

Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu!
Dacă nu acum atunci când?

“Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel care se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.” ( Matei 10, 32-33)

Participarea la referendum, în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, este un act de mărturisire a credinţei în iubirea lui Dumnezeu pentru familie, un act de maximă responsabilitate pentru viitorul poporului român, precum şi un examen de maturitate duhovnicească pentru membri Asociaţiei Oastea Domnului de pretutindeni şi nu numai.

De aceea vă îndemnăm dragi tineri şi nu numai, ieşiţi la mărturisire săptămâna aceasta mai mult ca oricând. Este o săptămână de campanie, pro şi contra, ieşiţi în parcuri, pieţe în orice loc public, cântaţi o cântare, vorbiţi cu oamenii, îndemnaţii să nu uite de Dumnezu şi de viitorul acetul popor, împărţiţi pliante…fiţi activi!

Dacă nu acum atunci când?

“Când lumea zace în întuneric; când mii și milioane de suflete se pierd sub jugul greu, apăsător a lui satan, noi să tăcem ori să ne întoarcem iarăși la căile lumii?

Când Oastea Domnului, prin munca și jertfa sinceră a unui singur om, a dezrobit atâtea zeci de mii de suflete, noi să n-o mărturisim și să n-o apărăm? Când mișcarea Oastei Domnului a răscolit o țară întreagă, a înnoit sufletele și a umplut bisericile, noi să ne lepădăm de ea?

Când un singur om, smerit, dar plin de credință, a avut sfântul curaj să se opună ca un munte uriaș împotriva tuturor valurilor de nelegiuire și putreziciune, noi să-l părăsim ori să-l hulim? Când el a luptat, a plâns și s-a rugat ca Domnul să binecuvinteze jertfa sa, noi astăzi să ne înfuriem împotriva lui, să ne umplem de mânie și să-l ucidem ca pe dreptul Abel? Noi să urmăm pilda lui Cain? Nu, nciodată nu. Noi rămânem cu Domnul și pentru Domnul.

Cel ce ne-a chemat la Oaste nu s-a ținut ca alții de literă, de legi ori regulamente sterpe, ci, plecat cu lacrimi sub Crucea Domnului Iisus, i-a ascultat porunca de a vesti lumii întoarcerea și hotărârea pentru Domnul și viața Evangheliei.

A strâns pe toți neputincioșii, pe toți bolnavii spiritual și i-a adus înaintea Domnului Iisus, Care i-a vindecat și tămăduit.

Pentru aceea, noi nu avem decât cuvinte bune, de mulțumire și recunoștință pentru părintele Iosif și lucrarea sa atât de prețioasă. Noi nu numai că n-o putem părăsi, dar avem o datorie de conștiință s-o vestim cu iubire lumii întregi. Ca atare, noi mergem cu Domnul înainte.” (Preot Vasile Ouatu, Ziarul Osatașul Domnului, anul 1935, nr. 1, pag. 6)

Dacă nu acum atunci când?

„Gândiţi-vă că nu noi vom suferi, ci urmaşii şi urmaşii urmaşilor noştri. Şi atunci vor zice: măi, ce părinţi, ce înaintaşi am avut de nu şi-au lăsat ei măcar o jumătate de oră să se ducă acolo şi să împlinească. (…) Vă rugăm mult, i-am rugat pe preoţii noştri să meargă împreună cu dumneavoastră şi noi vom face la fel – vom sluji duminică la catedrală şi merg cu toată catedrala. Dar câţi vin la catedrală? Câţi vin la biserică? Dumneavoastră aduceţi-i şi pe ceilalţi de acasă. (…) Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni şi vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul acesta, este irepetabil” (Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza.)

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *