Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Comemorarea a 82 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Iosif Trifa

Comemorarea a 82 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Iosif Trifa

Comemorarea a 82 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Iosif Trifa

„Trãieste-n veac cel sot cu-altarul”

Se împlinesc anul acesta 82 de ani de când Părintele nostru Iosif – „soţ cu-altarul”, „stins frumos” şi „uns cu harul de rob şi-apostol lui Hristos” – a păşit biruitor în Împărăţia Luminii, în Împărăţia Dragostei Domnului nostru Iisus Hristos.

La acest popas aniversar, dorim să ne întâlnim la Sibiu, nu numai pentru a-l pomeni pe Omul lui Dumnezeu, ci şi pentru a-l ruga să-şi aducă aminte de Lucrarea Oastei Domnului în rugăciunile sale către Mântuitorul Hristos.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale, Dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, comemorarea din acest an a trecerii la Domnul a Părintelui Iosif Trifa, întemeietorul pământesc al Oastei Domnului, va avea loc în zilele de 8 şi 9 februarie.

Sâmbătă, 8 februarie, începând cu orele 9:00, se vor desfăşura, în Aula Casei Oastei, lucrările Sfatului Frăţesc Lărgit al Oastei Domnului.

De asemenea, tot sâmbătă, între orele 14:00 – 17:00, va avea loc, la Casa Oastei, Adunarea de Tineret.

În continuare, la orele 17:30, din curtea Casei Oastei, str. Ch. Darwin, nr. 11, se va pleca, în coloană de marş ostăşesc, către Catedrala Mitropolitană, pentru a participa la slujba Vecerniei, ce va începe la orele 18:00, după care, tot în Catedrală, se va desfăşura apoi Adunarea Oastei Domnului.

A doua zi, duminică, 9 februarie, la orele 7:00, coloana ostăşească va porni de la Casa Centrală a Oastei către Cimitirul Central «Dumbrava», unde se vor săvârşi Sfânta Liturghie şi Parastasul, în memoria Părintelui Iosif, şi Adunarea Oastei de comemorare şi cinstire a marelui nostru înaintaş, până la orele 13:30.

Nădăjduim că Părintele nostru Iosif se roagă permanent lui Dumnezeu pentru ca Lucrarea Sa de pe pământ să se afle şi de data aceasta sub ploaia de binecuvântări a Duhului Sfânt, astfel încât să ne regăsim fiecare locul şi rostul mântuirii noastre întru ea.

Sfatul Frăţesc Operativ al Oastei Domnului

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!