Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Comemorarea a 83 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Iosif Trifa

Comemorarea a 83 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Iosif Trifa

Comemorarea a 83 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Iosif Trifa

„Trăiește-n veac cel soț cu-altarul”

Se împlinesc anul acesta 83 de ani de când Părintele nostru Iosif – „soţ cu-altarul”, „stins frumos” şi „uns cu harul de rob şi-apostol lui Hristos” – a păşit biruitor în Împărăţia Luminii, în Împărăţia Dragostei Domnului nostru Iisus Hristos.

La acest popas aniversar, dorim să ne întâlnim la Sibiu, nu numai pentru a-l pomeni pe Omul lui Dumnezeu, ci şi pentru a-l ruga să-şi aducă aminte de Lucrarea Oastei Domnului în rugăciunile sale către Mântuitorul Hristos.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale, Dr. Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, comemorarea din acest an a trecerii la Domnul a Părintelui Iosif Trifa, întemeietorul pământesc al Oastei Domnului, va avea loc în ziua de 14  februarie,  în Cimitirul Central «Dumbrava», unde se vor săvârşi Sfânta Liturghie şi Parastasul, în memoria Părintelui Iosif, şi Adunarea Oastei de comemorare şi cinstire a marelui nostru înaintaş, până la orele 15:00.

Ţinând cont de situația în care ne aflăm, pentru a nu greşi înaintea cuminţeniei înaintaşilor şi a autorităţilor ce vremelnic ne sunt orânduite, (ţinând cont, în special, de normele legale în vigoare şi de posibilităţile obiective în ceea ce privește spațiul pentru adunarea de sâmbătă seară și cele referitoare la cazarea fraţilor), adunarea de anul acesta va avea loc doar în ziua de Duminică, 14 februarie.

Cei care vor participa, sunt rugați să vină direct la mormântul Părintelui Iosif Trifa din Dumbrava Sibiului unde, începând cu ora 8:00, va începe Sfânta Liturghie, urmată, după tradiţia organizării acestei adunări, de Adunarea Oastei Domnului și parastasul întru pomenirea Gornistului nostru drag, precum și a tuturor înaintașilor Oastei Domnului, până către orele 15:00.

Facem un apel, pe această cale, fraţilor care deţin steagul Oastei, să îl aibă asupra lor la Sibiu, pentru a înfrumuseța adunarea, ca mărturie a prezenţei şi consensului adunărilor Oastei atât  din țară, cât şi de peste hotare.

Ne vine greu să acceptăm că și anul acesta Adunarea atât de dragă sufletelor noastre nu se va desfăşura așa după cum eram obișnuiți, însă totodată mulțumim Domnului pentru că există posibilitatea, chiar şi în aceste condiţii de grea încercare, să ne întâlnim și să aducem prinosul mulțumirii noastre Părintelui nostru duhovnicesc!

În vederea bunei desfășurări a Sărbătorii noastre duhovnicești, în condițiile normative actuale de distanțare socială și punere în practică a hotărârii Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat miercuri, 11.02.2021, Hotărârea numărul 8, prin care se propune prelungirea stării de alertă în România, pe o perioadă de 30 de zile, păstrarea actualelor restricții, ţinem să precizăm următoarele:

  1. Fraților și surorilor care au febră sau prezintă simptome caracteristice infectării cu COVID-19, precum și celor care au o sănătate foarte precară, le recomandăm să rămână acasă și să ne urmărească on-line, pe contul de YouTube Oastea Domnului TV.
  2. Fiecare frate și soră va purta masca de protecție (cu excepția copiilor mai mici de 5 ani, persoanelor care au deficiențe de oxigenare și celor care slujesc Sf. Liturghie, care rostesc rugăciuni, poezii, predică sau cei care conduc cântarea).
  3. Este esențial să aveți asupra frăţiilor voastre haine de schimb, o pelerină sau o umbrelă pe care să o puteți folosi în caz de ploaie, întrucât știm cu toții că în cimitir nu avem un loc de refugiu.
  4. La intrarea în spaţiul destinat adunării, fiecare persoană îşi va dezinfecta mâinile cu soluția pusă la dispoziție de Casa Centrală a Oastei Domnului, Sibiu.
  5. Păstrarea distanței de minim 1,5 m este obligatorie.
  6. Pentru a respecta normele de distanțare fizică, chiar membrii aceleiași familii vor ocupa un loc separat de alte persoane.
  7. De la încheierea adunării și până la plecarea spre ieșirea din cimitir se va continua respectarea cu strictețe a normelor de distanțare fizică.
  8. Se vor respecta toate condițiile impuse de către autorități, privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 .

Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom transmite în direct această adunare pe contul de YouTube Oastea Domnului TV.

„Să ne rugăm pe tot locul ca Duhul cel Sfânt să ne mângâie, să ne întărească, să ne povăţuiască!”

Sfatul Frăţesc Operativ al Oastei Domnului

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *