Anunţuri

Din nou ne cheamă Părintele Iosif – Rusaliile Oastei la Sibiu

OasteaDomnuluiTV – Înregistrarea Adunării de Rusalii de la Sibiu

Pogorârea Duhului Sfânt prilejuiește și anul acesta împlinirea bucuriei ostașilor Domnului de a poposi la Sibiu în adunarea ”de Sărbătoare”, întâlnire ce se va desfășura cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, Dr. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Ca în fiecare an, adunarea va fi precedată de lucrările Sfatului Frățesc Lărgit al Oastei Domnului, care se va desfășura sâmbătă, 30 mai, a.c. , începând cu orele 8:30, în Aula Casei Oastei.

În jurul amiezii, între orele 14:00 – 17:00, se va ține, tot în Aula Casei Oastei, Adunarea de Tineret, intrată deja în tradiția marilor adunări ce se desfășoară la Sibiu.

Programul acestei sărbători duhovnicești va continua după cum urmează:

Sâmbătă, 30 mai:

– marșul duhovnicesc până la Catedrala Mitropolitană, cu plecare de la Casa Oastei, începând cu orele 17:30;

– participarea la slujba Vecerniei, în Catedrală, începând cu orele 18:00, după care va continua Adunarea Oastei Domnului.

Duminică, 31 mai:

– marșul duhovnicesc până la Cimitirul ”Dumbrava”, cu plecare de la Casa Oastei, începând cu orele 6:30;

– participarea la Sfânta Liturghie pe mormântul Părintelui Iosif, apoi, în continuare, la Adunarea Oastei Domnului și la Parastasul întru pomenirea Gornistului nostru drag și a tuturor înaintașilor Oastei, până către orele 13:30.

Cei care dețin steagul Oastei sunt rugați să-l aibă asupra lor la Sibiu, la adunarea de Rusalii, pentru a înfrumuseța procesiunea cu cât mai multe steaguri, venite de la adunările Oastei din țară și de peste hotare.

Fie ca, și anul acesta, în Ierusalimul Oastei, Sfintele Rusalii să aducă tuturor participanților bucuria regăsirii și a reculegerii lângă Gornistul nostru preaiubit!

Sfatul Frățesc Operativ

 

2 Comments

 • mariana 29 mai 2015

  Buna ziua,
  Cu toate ca locuiesc în Sibiu nu știu unde este adresa Casei Oastea Domnului. Vine de la Craiova mama soacra special pentru Părintele Trifa (a fost si ânul trecut dar numai la cimitir) și dorește să participe la marș si să se întâlnească cu Fratii și Surorile din tara.
  Va mulțumesc,

 • marianeagu 1 iunie 2015

  Slavit sa fie Domnul!

  Slavă Ţie Preasfăntă Treime pentru binecuvăntarea revărsată peste Adunarea Oastei Tale de la Sibiu si la aceste Sfinte Rusalii!

  Iată-ne pe noi ostasii Domnului,în anul îndurării 2015,DE ZIUA CINCIZECIMII, în ,,Ierusalimul” nostru drag; – unii dintre noi crezănd că la Sibiu totul este mort şi static ne-am adunat separat creînd astfel multă confuzie şi diversiune; alţii văzăndu-i pe cei de la Sibiu numai în gri sau negru, am venit numai în pelerinaj stănd mai mult pe la periferia adunării; mulţi fiind împreună cu fraţii au jertfit la Casa Oastei,s-au smerit dovedind ascultare în Catedrală,în faţa mai marilor noştri sau dăruind glas de bucurie şi mărturie pentru Oastea Domnului pe străzile Sibiului şi în jurul mormăntului nostru sfănt; iar cei mai fericiţi au fost cei care sub revărsarea,,limbilor de foc,, ale Duhului Sfănt au pus hotărăre şi legămănt sa-L urmeze pe Domnul în Lucrarea Oastei Domului.
  Haideti să ne întrebăm – pentru care dintre noi s-a bucurat părintele Iosif Trifa?
  Doamne Iisuse Hristoase,ai milă de noi păcătoşii!

Lasă un răspuns