Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Pâinea noastrã cea de toate zilele

Pâinea noastrã cea de toate zilele

Pâinea noastrã cea de toate zilele

Printre multe alte învăţături, Domnul Iisus a învăţat pe ucenicii Săi să ceară de la Dumnezeu pâinea zilnică (trupească), dar credem că S-a referit şi la cea sufletească.

Pâinea e singurul aliment de care nu te saturi niciodată, ca de celelalte alimente. Pe celelalte le schimbi, le diversifici, dar cu pâinea nu-i tot aşa. Mănânci zilnic din ea şi nu spui că mâine nu o mai vrei.

Dacă cu pâinea aceasta ca hrană a trupului este aşa, cred că şi cu cea duhovnicească e la fel, sau chiar mai mult.

Literatura Oastei (pâinea noastră) s-a dospit în lacrimi şi suferinţe ani îndelungaţi. De aceea e aşa gustoasă şi nu te mai saturi de ea. După ce a fost frământată şi s-a copt, a trebuit înmulţită pentru toţi cei flămânzi.

Fiţi binecuvântaţi de Domnul, voi toţi cei care aţi înmulţit (multiplicat) cu teamă şi cu riscuri această pâine atunci când vremurile erau potrivnice!

Astăzi, prin mila lui Dumnezeu, avem din belşug această pâine; trebuie numai să o comandăm de la Sibiu, şi vine pe masa noastră rumenă şi caldă.

M-am gândit mai ales acum, când nu prea se mai fac adunări, cât de necesară este hrana duhovnicească.

În Almanahul «Iisus Biruitorul», alăturat fiecărei luni şi fiecărei zile, chiar e specificată partea minimă (micul dejun zilnic). Acesta este… micul dejun! Dar fiecare dintre noi nu ne mulţumim numai cu dejunul. Toţi avem nevoie de mai multă hrană pentru a putea trăi.

Nu ştiu cum se prezintă situaţia, dar cred că la Sibiu, în magazia cea binecuvântată a Oastei, mai este încă hrană destulă.

Cei harnici şi flămânzi şi-au comandat şi şi-au făcut provizii. Mă gândesc că, astăzi, când nu prea se mai fac adunări ca altădată, ar trebui să golim hambarele Sibiului şi să le umplem pe ale noastre. Nu se ştie cât va mai dura această stare de ne-adunare, şi e bine să fim aprovizionaţi.

Spun despre mine; de când cu restricţia adunărilor, ziarul «Iisus Biruitorul» îl citesc în aceeaşi zi de treipatru ori, iar în zilele următoare o iau de la început.

E bine să ne hrănim la timp şi cu hrană consistentă, pentru a ne întări duhovniceşte.

Domnul să ne ajute nu numai să nu slăbim, ci chiar să ne întărim, că nu ştim ce va urma!

Slăvit să fie Domnul!

Pavel PAG

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!