Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Adunarea de comemorare a fratelui Cornel Rusu (17 apr. 2021)

Adunarea de comemorare a fratelui Cornel Rusu (17 apr. 2021)

Adunarea de comemorare a fratelui Cornel Rusu (17 apr. 2021)

Dragi frați și surori,

Sâmbătă, 17 aprile 2021, începând cu ora 18.00, vom transmite online, pe canalul OasteaDomnului.TV, Adunarea de comemoare a fratelui Cornel Rusu de la Simeria.

( Datorită situației provocată de pandemia COVID-19, Adunarea de comemorare nu se poate desfășura fizic, ci doar online. Mulțumim tuturor celor care s-au rugat și s-au implicat pentru ca aceast moment de aducere aminte și de recunostință pentru fr. Cornel Rusu să poată avea loc anul acesta online )

Vă așteptăm cu drag!

Slăvit să fie Domnul!

Fratele Cornel Rusu și-a dovedit credința nu numai cu cuvântul, ci cu viața și trăirea lui. Iată cum îl caracterizeaza în lucrarea Hristos Marturia mea, marele întemnițat pentru cauza lui Dumnezeu, Fratele poet Traian Dorz, care a totalizat peste 17 ani de închisoare: “Pe Cornel îl cunoșteam bine, ca pe un frate adevărat și sincer față de Domnul și față de Lucrarea Lui. El facea parte din aceea mulțime binecuvântată a fraților smeriți și curați cu inima, care n-au creat niciodată vreo nemulțumire frățietății, ci numai bucurii” (vol II, pag. 302); sau “Ochii lui Cornel erau limpezi și umezi. Mă priveau calzi și înțelegători” (idem pag.303).

În urma fratelui Cornel Rusu au rămas peste 20 de scrieri religioase conținând meditații, culegeri din Sfinții Părinți ai Bisericii noastre, exegeze biblice, precum și doua volume masive de cântări pe note, melodii cunoscute și melodii originale. Ele fac parte din tezaurul Oastei Domnului.

* * *

Ce rost are să facem adunări de comemorare a sfinţilor nostri înaintași? Am avea o mulțime de răspunsuri pentru toți acei care cârtesc pe la colțuri.  Pentru că ne trebuie cât trăim în viaţa pământească. Ştim că este o Biserică luptătoare sau dreptmăritoare pe pământ şi o Biserică biruitoare în Cer, unde sfinţii, după strămutarea de aici, nu încetează a ne purta de grijă. Avem două motive, să zicem aşa: ei nu sunt pe deplin fericiţi, pentru durerea că ne ştiu pe noi rămaşi în urmă aici, în necazuri; ei se roagă pentru noi ca să ne întoarcem cât mai repede acasă (la „Tatăl nostru, Care este în Ceruri”). Sfinţii, după trecerea din viaţa aceasta, au tot cam slujba pe care au avut-o aici… Aceia care au fost ostaşi în viaţa pământească rămân tot ostaşi vrednici, însă nu văzuţi de noi, şi ocrotesc oraşe, sate şi ţări. … Puneţi în inimă ceea ce v-am spus şi uniţi-vă, creştini din toate veacurile (Biserica biruitoare) şi din toate părţile (Biserica luptătoare)! Până la mormânt nu este decât un pas. Nu vă descurajaţi! Bucuraţi-vă de orice vi s-ar întâmpla, oricând, spre folosul sufletelor voastre. Amin.” (Părintele Arsenie Boca, Lupta duhovnicească cu lumea, trupul şi diavolul, ediție revizuită, Editura Agaton, Făgăraș, 2009, p. 122)

* * *

S-a născut în Petrila, în anul 1924, într-o familie cu părinţi baptişti, dar Domnul l-a chemat la El prin Oastea Domnului, astfel că a fost botezat la vârsta de 20 de ani, când s-a predat Domnului, de către credinciosul preot Fa­nu din Petrila. După predarea sa în Oastea Domnului a avut de îndurat multe lupte şi mari necazuri în familia sa, până când a fost silit să plece de la casa părintească… A urmat o şcoală de specialitate şi a ajuns maistru miner; după aceea, îmbolnăvindu-se şi nemaiputând lucra subteran, a ocupat pe rând alte func­­ţii administrative. La câţiva după intrarea sa în Oastea Domnului, luând parte la multe adunări frăţeşti împreună cu fratele Ioan Marini, cu fratele Ioan Capătă, cu fratele Popa Pe­tru – şi alţii, până departe spre Valea Arieşului, acolo, la Corna, a cunoscut-o pe sora Maria cu care Domnul l‑a unit prin căsătorie. Citește în continuare 

* * *

La varsta de 13 ani, uimindu-i pe toti cei care-l cunosteau, infiinteaza si instruieste o formatie de cor mixt, in oraselul natal. Tot la aceasta varsta cunoaste Miscarea ortodoxa Oastea Domnului si participa la adunarile acesteia. Contactul duhovnicesc cu bunul si blandul pastor, preotul Petre Fanu din Petrila, l-a determinat sa primeasca botezul ortodox la varsta de 16 ani. Era primul lui botez si sub harul acestuia a ramas tot restul vietii. faptul este cu atat mai surprinzator cu cat noul ostas provenea dintr-o familie de baptisti. Un rol important in viata sa l-au avut si legaturile cu statornicul si incercatul frate Ion Capata, aflat cu serviciul in zona Petrosanilor. Ca urmare, la varsta de 17 ani, depune hotararea si legamantul prin care intra in Lucrarea Oastei. In tot acest timp, preocuparile pentru muzica religioasa devin tot mai rodnice. Cu timpul, isi va largi aria activitatii misionare in Corna (Rosia), Rosia Montana, Simeria, Orastie, imbogatindu-si mult experienta componistica si dirijorala. In acesti ani ai adolecentei, participa la adunarile din zona, unde va face cunostinta si cu poetul Traian Dorz. Evenimentul este deosebit de important. Tanarul ramane profund impresionat de personalitatea acestuia. La randul sau, maestrul ii remarca talentul in domeniul muzicii, si capitalul de incredere investit in acest tanar a fost pe deplin justificat de evolutia pozitiva a lui. Citește în continuare >

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *