Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Ascultarea

Ascultarea

Ascultarea

„Ascultarea este mai bună decât jertfa, şi supunerea, mai bună decât grăsimea berbecilor” ( I Regi 15, 22).

Inima noastră este nespus de rea şi ne înşeală îngrozitor când dorim să ajungem la o ţintă anumită.
Ne dă cele mai potrivnice temeiuri, ca să facem ceea ce dorim; iar ochii minţii noastre, întunecaţi de interese personale sau de o voinţă necugetată, nu mai sunt în stare să priceapă rostul acestor temeiuri.
Mulţi, ca să rămână în starea pe care, de altfel, o recunosc ca greşită, spun că numai în această stare pot avea un câmp de lucru mai întins, uitând de cuvântul Domnului: „Au doară arderile de tot şi jertfele sunt tot aşa de plăcute Domnului ca şi ascultarea glasului Domnului? „Ascultarea este mai bună decât jertfa, şi supunerea, mai bună decât grăsimea berbecilor” ( I Regi 15, 22).
Acesta e răspunsul lui Dumnezeu la orice apărare a omului.
Fraţilor iubiţi, să luăm aminte la Cuvântul lui Dumnezeu şi să nu-i dăm voie inimii noastre să se lase înduplecată de îndemnurile omului firesc. Să privim „ţintă” la Iisus şi să ascultăm de El!
Ascultare…ascultare de Cuvântul lui Dumnezeu! Iată ce ne poate scăpa de orice duh de rătăcire şi de orice abatere de la calea Domnului. Să luăm pildă de ascultare de la Domnul Iisus Care „S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-Se până la moarte, şi încă moarte pe Cruce” (Filip. 2, 8). Când vin ispitele şi oamenii vor căuta să ne smulgă din această „ascultare”, să le spunem fără înconjur: la o parte, căci trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de pameni (Fapte 5, 29).

E greu războiul, Doamne,
şi  mulţi sunt trădătorii;
îndură-Te, Iisuse,
şi-ajută-Ţi luptătorii;
ajută-ne să spunem
întregul Tău Cuvânt
şi-n faţa judecăţii,
şi-n gura de mormânt.

Ioan Marini, din vol. I „Gânduri creştine”
Editura „Oastea Domnului” – Sibiu, 2003

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *