Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home De la sutele şi miile de „sfaturi de pace”, Hristos a lipsit, căci nici n-a fost chemat.

De la sutele şi miile de „sfaturi de pace”, Hristos a lipsit, căci nici n-a fost chemat.

De la sutele şi miile de „sfaturi de pace”, Hristos a lipsit, căci nici n-a fost chemat.

„CĂCI  FĂRĂ  MINE  NU  PUTEŢI  FACE  NIMIC” (In 15, 5)

Cerul lumii este acoperit de nori tot mai groşi. Două războaie fac să sângere două mari colţuri de lume. Şi în fiecare zi se aud mereu ,,veşti de războaie” dintr-o parte şi alta a pământului. Deviza tuturor neamurilor e una singură: înarmarea. Să ne pregătim cu arme cât mai bune, să avem avioane şi gaze cât mai multe, cât mai mulţi soldaţi şi muniţii. Şi toate acestea, pentru prăpădul ce va veni.

O înfrigurare neobişnuită a cuprins popoarele pământului.

Suntem parcă în plin Apocalips. Tropotele cailor morţii parcă se aud prin lume.

„Şi s-a arătat un alt cal, un cal roşu. Cel ce sta pe el a primit puterea să ia pacea de pe pământ, pentru ca oamenii să se înjunghie unii pe alţii, şi i s-a dat o sabie mare” (Apoc 6, 4).

Acest verset din Biblie spune totul. El oglindeşte tocmai stările vremilor şi oamenilor de azi, a căror simbol nu mai e crucea, ci sabia.

De la o vreme s-au schimbat chiar şi jucăriile copiilor. De la obiecte casnice, bile, cărţi, pătrate etc., s-a trecut acum la jucării „serioase”. Magazinele oraşelor sunt pline cu tunuri, puşti, trenuri, automobile, avioane, motociclete, tancuri, – jucării care „vorbesc” şi ele de „războaie şi veşti de războaie” şi copilaşilor nevinovaţi, care vor cădea şi ei, ca mâine, pradă uciderii vrăjmaşe a războiului.

Ce-i drept, oamenii s-au străduit să înlăture războiul. Liga Naţiunilor tocmai scopul acesta l-a avut: să rezolve pe cale paşnică toate neînţelegerile dintre state, înlăturând pentru totdeauna războiul dintre naţiuni. Dar n-a izbutit. Sub privirile ei neputincioase, a căzut Abisinia, sângeră de ani de zile Palestina şi arde acum Spania şi China.

De la sfârşitul războiului mondial, s-au ţinut apoi, începând cu tratatul de la Versailles, zeci de tratate, pacte şi conferinţe de dezarmare. Şi praful s-a ales de toate.

Oare de ce?

Uşor de răspuns. Fiindcă s-a lucrat ca la Turnul Babilonului: fără Dumnezeu, fără sfatul şi binecuvântarea Lui. A fost nesocotită ,,Stânca”, Piatra din capul unghiului clădirii (I Ptr 2, 6-8) şi de aceea „nu ţine” casa păcii.

Oamenii au vrut să facă bine, dar fără Cel Bun.

Au vrut pace, dar L-au înlăturat pe Domnul Păcii.

Au vrut împărăţia lui Dumnezeu, dar fără Dumnezeu.

De la sutele şi miile de „sfaturi de pace”, Hristos a lipsit, căci nici n-a fost chemat. Şi nici cuvântul Lui n-a fost consultat. De aceea le-a spulberat vântul pe toate. „Căci despărţiţi de Mine – zice Domnul – nu puteţi face nimic” (In 15, 5).

Câte speranţe nu s-au pus în Liga Naţiunilor ca şi în toate acele faimoase „conferinţe de dezarmare”!… Dar frumosul palat al păcii s-a prăbuşit la pământ.

„Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte” (Ps 127, 1).

Şi toate sunt şi vor fi „degeaba” şi în viaţa oamenilor singuratici ca şi în viaţa popoarelor, până când la „cârma corăbiei” nu se va afla Hristos.

Ioan Marini 

«Glasul Dreptăţii» nr. 7 / 13 febr. 1938, p. 1

Gazetarul credincios Ioan Marini / Articole apărute între anii 1930 şi 1938 / Editura Oastea Domnului , Sibiu, 2017

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!