Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Din toate bunele Lui cuvinte

Din toate bunele Lui cuvinte

Din toate bunele Lui cuvinte

I Împăraţi 8, 56

Binecuvântat să fie Domnul, Care a dat odihnă poporului Său… după toate făgăduinţele Lui. Din toate bunele cuvinte pe care le rostise prin robul Său Moise, nici unul n-a rămas neîmplinit… Domnul Dumnezeul nostru să fie cu noi cum a fost cu părinţii noştri, să nu ne părăsească şi să nu ne lase. Ci să ne plece inimile spre El, ca să umblăm în toate căile Lui… pe care le-a poruncit părinţilor noştri… În ce stare fericită era Solomon când a rostit aceste cuvinte, când se ruga cu glas tare, stând în picioare înaintea lui Dumnezeu şi înaintea mulţimii cu mâinile întinse spre cer… Ce adevăr înalt este în vorbele acestea ale lui Solomon! Într-adevăr, din toate bunele cuvinte pe care le-a rostit Domnul faţă de noi, nici unul n-a rămas neîmplinit, fiindcă dragostea şi harul Său au fost mereu nespus de binevoitoare faţă de noi. Pentru o lacrimă de căinţă ne-a dat cea mai fericită iertare. Pentru un pas al nostru, El a făcut sute spre noi. Pentru un strop de credinţă, El ne-a deschis zăgazurile cerurilor şi toate bunele Lui cuvinte pe care ni le spusese le-a împlinit cu belşug de binecuvântări faţă de noi. O, cât de multe au fost – şi pe toate le-a împlinit!

Dar nu tot aşa a fost şi cu cuvintele ameninţărilor Lui. Cu cuvintele mustrării şi ale pedepsei pentru păcatele noastre. Cât de puţine au fost – şi nici unul parcă nu le-a împlinit până la capăt! O, scump sufletul meu şi fiul meu scump, ce mult ar trebui să-L iubeşti şi să-L asculţi şi tu pe Domnul! Pentru că şi faţă de tine El S-a purtat cu aceeaşi blândă, iubitoare şi fericită măsură mântuitoare. Cele bune, cât de multe au fost, toate ţi le-a împlinit. Cele rele, cât de puţine, şi pe toate ţi le-a prefăcut în binecuvântări. Cât de multă recunoştinţă şi mulţumire Îi datorăm noi Domnului! Dar noi cât de multe bune I-am făgăduit Lui – şi parcă toate au rămas neîmplinite. Numai cele rele nu.

Slavă şi mulţumire, laudă şi închinare plină de recunoştinţă Îţi aduc şi eu din tot sufletul meu, Doamne, că şi faţă de mine Te-ai purtat aşa! Dar ajută-mă să nu uit aceste binecuvântări ale Tale nici când voi fi înconjurat numai de bucurie, ci, cu atât mai mult atunci să-Ţi fiu şi mai smerit şi mai ascultător. Amin.

Traian DorzHristos Pâinea noastră zilnică.

Author: admin

Comentarii

  1. Slavit sa fie Domnul !
    La acel suflet care Domnul iarta ma-i multe ,acel suflet va fi statornic si nu va uita niciodata .Maria Magdalena, nu a putut niciodata sa se mai desparta de Domnul ,Dragostea si uibirea ei afost la picoarele Domnului ,pina la sf vieti ei, Ei ia vorbit Domnul dupa inviere pentru ca ia cunosct sufletul ei iubitor,si stia ca ea nu se va indoi, . Doamne ajutama sa fiu si eu ca si ea in dragoste statornica si in to ce afacut ea pentru Tine,

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!