Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Dumnezeu a făcut prin Părintele Iosif Trifa cu mine o mare minune

Dumnezeu a făcut prin Părintele Iosif Trifa cu mine o mare minune

Dumnezeu a făcut prin Părintele Iosif Trifa cu mine o mare minune

Duminica trecută am râs și am plâns toată ziua.

-A înnebunit omul acesta vor zice unii.

Nu, n-am înnebunit deloc ci am recitit toată ziua, a III-a parte din cele 600 de istorioare ale părintelui nostru scump și drag (și Sfânt) Iosif Trifa. Și cum să nu râzi când citești ceva de genul: “(istorioara 567) Se spune că, mergând odată Păcală cu Tândală în drumul lor, cazură intr-o groapă adâncă. Și se judecau acolo (se gândeau), în fundul gropii, cum ar putea scăpa. -Știu ce voi face! grăi Tândală. Mă voi duce acasă, voi aduce scara, ne vom sui pe ea si vom scapa amandoi”. Iar apoi cum să nu te apuce plânsul când citești înțelesul duhovnicesc pe care îl dă scumpul nostru părinte acestei snoave… ” numai unul care a ieșit din groapă poate scăpa și pe altul. Numai unul care s-a lăsat de păcat îl poate face și pe altul să se lase”.

Frumoase cuvinte. Însă eu citind această istorioară, m-am dus cu gandul mai departe. M-am gândit că mulți frați și multe surori din Oastea Domnului s-au aflat în situația celor doi din snoava citată. Erau căzuți cu toții într-o groapă adâncă. Erau căzuți în groapa păcatului și nepăsării față de Dumnezeu. În mocirla lipicioasă a tuturor plăcerilor și desfătărilor pierzătoare de suflet. Foarte mulți, nu numai că erau căzuți în groapă, dar și dormeau în ea. Mulți vor fi încercat ca și eroul nostru din snoava amintită “să meargă acasă, să aducă scara și să iasă de acolo”. Dar groapa era adancă iar ideea era imposibil de pus în practică. Trebuia cineva care era ieșit din groapă. Trebuia să vină cu scara unul care era pe mal. Astfel, prin mila lui Dumnezeu și prin suflarea Duhului Sfânt, a fost trimis părintele Iosif Trifa să vină cu scara la cei căzuți în groapă. Dar vai, când părintele a pus scara în groapă, au fost puțini cei care au ieșit afară. Cei mai mulți erau deja adormiți. Atunci, la îndemnul Duhului Sfânt, părintele a adus trâmbița și a început să trambițeze “deșteptarea”. Și așa a avut loc o mare minune care a zguduit iadul din rădăcini. Milioane de suflete s-au desteptat la sunetul trâmbiței părintelui Iosif. A început să funcționeze mișcarea de renaștere spirituală din cadrul Bisericii Ortodoxe Române cu denumirea de Oastea Domnului. Cei treziți mai bine la sunetul trâmbiței au luat și ei alte trâmbițe și au început și ei să trâmbițeze, ajutându-l pe părintele în lucrul sfânt.

Dar vai, unii, deja morți în păcatele lor și aflați pe fundul gropii, au început să se scandalizeze. Au început să țipe în gura mare:

-Ce-i gălăgia asta aici? Lăsați-ne să dormim liniștiți. Chiar când ne era somnul mai drag v-ați trezit și voi cu trâmbițele astea? Și uite așa, a început prigoana contra părintelui nostru, ca să se împlinească și cu el adevărul zis în versetul 29 de la Matei capitolul 23. Și în felul acesta să poată să fie și el trecut cu ușurința în rândul profeților creștini martirizați.

Mulți vor să afle ce minuni a făcut părintele Iosif Trifa de zic unii că este un Sfânt. Adică cum, ce minune a făcut? Dar tot ce povestesc eu aici nu este o mare minune? Trezirea la viață a milioane de păcătoși nu este o mare minune? Ce altă minune mai vrem? Uite, eu mărturisesc curat că cu mine Dumnezeu a făcut prin părintele Iosif Trifa o mare minune. M-A ADUS LA VIAȚĂ.

Dacă părintele Iosif Trifa nu ar fi trâmbițat, eu aț fi fost azi un destrăbălat, un fumător, un desfrânat, un bețiv, un înrăit și un om fără Dumnezeu. Iată minunea pe care a facut-o părintele Iosif Trifa. Dacă toți cei cu care părintele Iosif Trifa a facut o minune asemănătoare cu cea pe care a facut-o cu mine, s-ar apuca sa și-o mărturisească aici, oare ar ajunge spațiul de memorie pe care il are la dispoziție acest forum?

Bine, bine, vor zice alții, dar această minune nu ajunge. Cum nu ajunge? Citiți parabola din Sfânta Scriptură cu bogatul și săracul Lazăr de la Luca 16,19. La rugămințile bogatului de a-l trimite pe Lazar la cei 5 frați ai lui, zicând: “(versetul 30) Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi”, parintele Avraam îi răspunde așa: “(versetul 31) Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți”. La sunetul trâmbiței părintelui Iosif Trifa au crezut milioane de oameni, care nu ar fi crezut nici dacă ar fi înviat cineva din morți și le-ar fi spus (conform versetului 31). Deci părintele Iosif a fost mai mult decat unul înviat din morți, a fost un prooroc (conform versetului 31).

Matei

error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!