Traian Dorz

Femeia înţeleaptă zideşte

La zidirea trainică a unui cămin, a unei familii, nevoia cea mai mare este de înţelepciune pentru amândoi soţii şi părinţii, atât pentru bărbat, cât şi pentru femeie. Dar cea mai mare nevoie o are femeia. Pentru că atunci când se dărâmă o familie, un cămin, amândoi sunt vinovaţi, dar cea mai vinovată este femeia.

O femeie înţeleaptă poate face ce vrea din soţul ei sau din căminul ei, spre înălţare şi zidire. Dar şi o femeie nebună poate nimici orice casă şi dărâma orice cămin.

De aceea şi răsplata care vine pentru zidire sau pentru nimicire o simte cel mai dintâi femeia. Fiindcă bine este zis că:

Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa, dar femeia nebună o dărâmă cu înseşi mâinile ei.

Minunatul Cuvânt al lui Dumnezeu din cuprinsul cărţii Proverbele lui Solomon pune mereu faţă în faţă cele două stări: starea păcatului şi starea credinţei, starea firii vrăjmaşe, a neascultătorului, şi starea firii noi, ascultătoare de Dumnezeu, starea celui nebun şi starea celui înţelept.

Pentru ca fiecare, nu numai să vadă limpede cum este înfăţişarea uneia sau a alteia din aceste două stări, dar să o şi aleagă pe cea mai bună.

Şi nu numai să afle ce face şi cum este răsplătită fiecare dintre faptele acestora, dar să se şi cerceteze pe sine de fiecare dată, spre a se vedea şi recunoaşte singur în care dintre aceste două stări se găseşte.

Spre a-şi alege apoi singur, de fiecare dată, în fiecare zi şi de la fiecare hotar al acestor fapte drumul de viitor. Felul de viitor. Şi răsplata vieţii din viitor.

Iată aici un cuvânt adresat special femeii.

Căci femeia este centrul casei şi al familiei, femeia – începând de când este fiică. Apoi soră. Apoi soţie. Apoi mamă… Până când devine bunică şi străbunică.

În toate aceste stări prin care trece normal o femeie, ea este într-un cămin cea care le învârteşte pe toate, le ştie pe toate şi le hotărăşte pe toate.

O, Dumnezeule Bun, Te rugăm, binecuvântează pe toate scumpele noastre surori, fiice, soţii, mame, bunici şi străbunici.

Fă ca puterea şi dragostea Ta să le dea putere şi dragoste, ca ele să aibă toate înţelepciunea ziditoare şi caldă care să facă totul plăcut şi fericit în casa lor şi în Casa Ta.

Amin.

Traian DorzHristos Pâinea noastră zilnică.

1 Comment

  • mariane 25 iulie 2011

    Slavit sa fie Domnul!
    Intradevar ce mare grija si responsabilitate avem noi femeile ! Se spune ca atunci cand intr-o familie este lipsa si saracie vinovat este sotul, dar acolo unde este cearta si nemultumire tot timpul vinovata este sotia. Domnul sa ne ajute sa putem fi sotii,mame si bunici credincioase. Amin.

Lasă un răspuns