Traian Dorz

Iată că El vine

Timpul de dinaintea unei sărbători este ajunul sărbătorii, este timpul pregătirii pentru sărbătoare.

Vremea de dinaintea unei întâlniri este vremea pregătirii pentru întâlnirea care vine.

Pentru orice întâlnire este nevoie de o vreme de pregătire; numai aşa bucuria întâlnirii este deplină .

Mâncările cele gustoase ale sărbătorii şi hainele cele alese pentru întâlnirea cea mult dorită nu se pregătesc atunci, ci ele trebuie pregătite din ajun. Cine nu şi găteşte mâncarea din ajun nu are ce să mănânce în sărbătoare.

Şi cine nu şi pregăteşte haina mai dinainte de nuntă nu are cu ce să intre la ospăţul nunţii .

Înştiinţarea Domnului că El vine pe nori şi că orice ochi Îl va vedea – şi cei ce L-au străpuns – este cât se poate de adevărată şi de cutremurătoare.

Ea ne este repetată mereu, în fiecare zi şi fiecăruia dintre noi, tocmai pentru ca să ne pătrundem de marea trebuinţă pe care o avem fiecare şi toţi de a ne pregăti pentru întâlnirea Lui cea mare şi pentru sărbătoarea cea veşnică a Ospăţului care va începe atunci.

Lupta noastră de astăzi de a birui răul şi munca noastră de astăzi de a rodi binele – amândouă acestea ne pregătesc pe noi pentru sărbătoarea de mâine. Cine nu luptă azi cu răul şi cine nu munceşte azi cu binele nu va avea sărbătoare mâine. Nu-L va putea întâlni cu bucurie pe Domnul.

Dar înştiinţarea că orice ochi Îl va vedea… şi mai ales cei ce L-au străpuns, ar trebui să-l umple de groază pe orice suflet care mai trăieşte în păcat, spre a se întoarce îndată de la nelegiuire cu pocăinţă, cu lacrimi şi legământ sfânt de înnoire la Dumnezeu, fiindcă, dacă venirea lui Hristos va fi o sărbătoare veşnic fericită pentru unii, ea va fi o judecată şi osândă veşnică pentru alţii.

Tu, dragul meu, cum vei fi aflat la venirea Lui?

O, Domnul şi Dumnezeu meu Care vii, Iisuse Doamne, Te rog, dă-mi puterea Duhului Tău, care să mă trezească şi să mă ajute să Te aştept cu bucurie, ca să pot fi vrednic de sărbătoarea şi de masa Ta.

Amin.

Traian DorzHristos Pâinea noastră zilnică.

4 Comments

 • lucia 18 decembrie 2011

  „Maria, vei naste pe Mesia!”- asa a grait Arhanghelul Gavril Fecioarei Maria. De 2ooo de ani omul se bucura de vremea venirii pe lume a Salvatorului! Fratilor, sa traiti sarbatoarea cu pace, caldura sufleteasca si cumintenie lumeasca! Sa fiti binecuvantati de Dumnezei, amin.

 • paraschiva 18 decembrie 2011

  Doar mila lui Dumnezeu ! ca pregatirea noastra nu va fi niciodata pe masura Sf Fecioare Maria , Viata Maici Domnului cind am citito ma trezit din morti , Cata curatenie , si sfintenie si in suflet si in gidire , Nu se poate sa nu o cin -nestim si sa nu o iubim , Ce lucrare a facut Dumnezeu prin Ea Fecioara din Nazaret, Doamne miluieste-ne , si mila Ta Doamne revarso aspra noastra , Amin

 • traian 20 decembrie 2011

  Sarbatori binecuvantate ,tuturar fratilor din Oastea Domnului si nu numai ! Fie ca inimile noastre sa fie pregatite sa-L primeasca pe Mantuitorul ! Gata cu ura,vrajmasia ,mandria ,trairea lumesca s.a.
  Slavit sa fie Domnul !

 • mariane 21 decembrie 2011

  Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu ! Fie ca Domnul sa se nasca si in inimile noastre !

Lasă un răspuns