Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Oare de ce nu citesc oamenii Biblia?!

Oare de ce nu citesc oamenii Biblia?!

Oare de ce nu citesc oamenii Biblia?!

Dar creştinii, creştinii de ce nu o citesc?!…

Prima dată am văzut Biblia la biserică. Eram o copilă de 3, 4 anişori şi îmi plăcea că avea coperta strălucitoare…Mergeam cu bunica şi o sărutam…De atunci am ştiut că e ceva ce trebuie preţuit!

Apoi am văzut la bunicul dinspre tată o biblie mare, cu foi îngălbenite şi unsuroase pe la colţuri, ca ceaslovul lui Creangă… Bunicul citea când se lăsa seara. Ţinea fereastra deschisă şi eu îl auzeam când mergeam la fântână…

Într-o zi, când el nu era în casă, m-am apropiat de masa pe care era mereu Scriptura deschisă…Am citit ceva despre război, ape, cai , călăreţi…Nu am înţeles mare lucru…Dar simţeam puternic că de acolo ne vine ocrotirea împotriva inundaţiilor ( era prin 74, la 4 ani după marile inundaţii când lumea încă era îngrozită ).
Când eram în clasa a IX-a, mama a făcut rost de o Biblie mică şi m-a sfătuit să o citesc. M-am apucat şi am citit Ev. după Luca. Acolo am aflat mai multe despre Iisus Hristos. Era captivant, dar nu suficient, aşa cum erau romanele de dragoste pe care începusem să le citesc atunci. Aşa că am pus Biblia pe raft şi mai ştergeam din când în când praful de pe ea…

În liceu, chiar dacă era perioada comunistă, trei dintre profesori au adus biblia la ora de curs: prof. de limba română a adus-o ca să ne explice despre frumuseţea literară, poetică, din cartea ,,Cântarea cântărilor”; prof. de istorie a adus Biblia ca să ne arate din istoria poporului evreu, iar prof. de muzică a adus-o ca să ne demonstreze câtă înţelepciune este concentrată într-un verset din Psalmii cântăreţului David. Tot de la el a aflat că poetul Ioan Alexandru le vorbeşte studenţilor două ore dintr-un singur verset. Era perioada în care făcusem rost de cartea ,,Imnele Iubirii” de Ioan Alexandru.

Anii au trecut…La cinci ani de la căsătorie am hotărât cu soţul să avem un program zilnic de studiat Scriptura, de memorat versete…Am făcut ce am hotărât ! Şi acum ştiu acele versete…Atunci m-am ,,îndrăgostit” de Biblie…Pentru mine e ,,scrisoarea de dragoste a Lui Dumnezeu pentru omenire”…

Îmi place enorm să studiez cu un grup, şi dacă e şi un teolog în acel grup, e minunat!

Iată câteva versete despre înţelepciunea Bibliei:
Iosua 1,8: ,, Să nu se pogoare cartea legii acesteia de pe buzele tale, ci călăuzeşte-te de ea ziua şi noaptea, ca să plineşti întocmai tot ce este scris în ea; atunci vei fi cu izbândă în căile tale şi vei păşi cu spor. ”
2 Timotei 3,15-17 ,, Şi fiindcă de mic copil cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să te înţelepţească spre mântuire, prin credinţa cea întru Hristos Iisus. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înţelepţirea cea întru dreptate, Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit, bine pregătit pentru orice lucru bun.

Miriam

error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!