Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Primăvara e anotimpul în care Hristos se descoperă omului prin tot ce-l înconjoară.

Primăvara e anotimpul în care Hristos se descoperă omului prin tot ce-l înconjoară.

Primăvara e anotimpul în care Hristos se descoperă omului prin tot ce-l înconjoară.

Întreaga natură reînvie la viață, pâraiele cântă din nou cântare de laudă împreună cu păsările și crengile împodobite cu muguri arată măreția Lui. Hristos dăruiește fiecărui fir de iarbă viață, fiecărei crenguțe frunzulițe, muguri mii și mii și fiecărui mugur daruiește viată roditoare. Animăluțele ies din hibernare, cele care au făcut urme pe zăpadă se bucură că lăbuțele lor simt ierbușoara proaspătă. Biserica se îmbracă în sărbătoare și câmpul și natura slăvesc pe Creator. Însă omul, regale, uită să dăruiască mulțumire. E prea ocupat cu florile, cadourile și nu iși găsește locul, e prea dificil să mulțumești pe fiecare, e prea greu să daruiești când banii sunt puțini și viata e așa grea. Însă toti dăruiesc, dăruiesc din darul lui Dumnezeu lăsat pe pamânt, însă ei nu îl vad pe Creator. Din buze, din obișnuință, din tradiție doar din inimă nu, pentru că în inima acestor regi nu mai încape dragostea pe lângă ură, nu mai încape acceptarea lângă dușmănie, nu încape Hristos între atâtea avuții și griji pământești.

Primăvara e anotimpul în care Hristos se descoperă omului prin tot ce-l înconjoară. Revelația naturală e una din modalitățile prin care Dumnezeu arată omului exiatența lui. Ochii tăi l-au văzut de Dumnezeu astăzi? Te-a creat cu dragoste, a purtat pașii tăi până astăzi, însă tu, l-ai uitat! Ți-a dăruit cea mai frumoasă priveliște, cele mai frumoase flori, cel mai frumos soare, însă nicaieri nu este văzut, El. Te-a făcut rege peste creație, te-a pus mai mare peste întreg pământul însă nu ești mulțumit. Împletești fire de ață pentru a dărui primăvara, unești mărțisoare pentru a vedea bucuria, dar Hristos bucuria veșnică unde e?

Dragii mei hade-ți să dăruim inimii noastre pe Hristos, să schimbăm umbletul pământesc în umblet cereac. Să-i facem loc lui Hristios în viața noastră, între prietenii noștri, în familia noastră, cât timp vor mai fi pe lume ziduri și lacăte nu e primăvară. Adu-l pe Hristos în sărbătoarile pământești, roagă-te, iubește, pretuieste, în fiecare zi. Privește pe semenul tău cu ochi plini de prețuire, de acceptare, asculta-ți îndemnul lui Dumnezeu care spune:iubiți pe vrăjmașii voștri și pe semenii voștri ca pe voi inșivă. Atunci e cu adevărat primăvară, atunci cu adevărat și bucurie, când viața ta trăiește urcând spre îndumnezeire e o sarbatoare continuă. Când nu uiți, să îl vezi pe Hristos în tot ce-i langă tine, viața ta e o adevarată bucurie. Necazul e ușor, boala și durerea au vindecare, lacrimile se șterg și ochii tăi țintuți spre pământ văd cerul slavei. Fiecare zi e un dar a lui Dumnezeu, traiește-l ca ca un dar. Un dar în care să cerem dezghetarea inimii și a sinelui nostru, să cerem rostul lumii care s-a pierdut, să-L rugăm să ne înmugurescă odata cu intreaga natură, să ne înflorească odată cu ea. Să dăruim mireasma credinței trăitoare, jertfelnică și adevărată. Să dăruim adevărurile divine, să-l punem adânc în inimă pe Hristos „ca în ziua răsplătirii fericite, când vedea-vom veșnicia răsărind, când ca miile de stele strălucite, străluci-vor inimile preaiubite, cerurile minunate împodobind. Printre ele și-al tău suflet să răsară, minunat și binecuvântat odor, strălucind ca prima zi de primăvară, pe frumosul sân al cerului comoară, un curat, iubit și veșnic mărțisor.”(Traian Dorz)

Ancuta

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *