Home Rusaliile la Catedrala mitropolitană din Sibiu

Rusaliile la Catedrala mitropolitană din Sibiu

Rusaliile la Catedrala mitropolitană din Sibiu

În fiecare an, Duminica Rusaliilor şi sărbătoarea Sfintei Treimi de a doua zi sunt zile de mare praznic la Catedrala mitropolitană din Sibiu, care îşi serbează hramul. Praznicul Cincizecimii este şi hramul mişcării ortodoxe ‘Oastea Domnului’, prilej pentru membrii mişcării ortodoxe din întreaga ţară de a se aduna la Catedrala din Sibiu şi la mormântul întemeietorului ei, părintele Iosif Trifa.

Hramul Catedralei mitropolitane din Sibiu şi al ‘Oastei Domnului’ a început de la Vecernia praznicului, când, în prezenţa Înalt Preasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, tineri şi familii din întreaga ţară, membrii ai cunoscutei mişcări ortodoxe denumită sugestiv ‘Oastea Domnului’ s-au adunat la Sibiu. Ca în fiecare an, sute de membrii, ai ‘Oastei Domnului’ au participat la slujba Vecerniei şi a Litiei, oficiate la Catedrala din Sibiu.

La finalul slujbelor, pr. conf. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie ‘Andrei Şaguna’ a salutat prezenţa la Sibiu a membrilor mişcării ortodoxe:

“Este chemarea ‘Oastei Domnului’ de a fi parte integrantă a Bisericii neamului nostru şi de aceea seara aceasta, ziua ce vine şi toate celelalte zile ale lucrării noastre binecuvântate cerem să fie parte integrantă a darului lui Dumnezeu pentru poporul din care facem parte. Nu suntem noi atât de curajoşi cât ne face Duhul Sfânt, nu suntem atât de luminaţi cât ne luminează Duhul Sfânt, nu suntem atât de puternici pe cât am vrea, dar puterea o cerem de la Duhul Sfânt. De aceea, în seara aceasta, mâine şi-n toate zilele noastre îl vom preamări pe Duhul Sfânt, Care ne-a dăruit această mare lucrare în mijlocul şi de dragul neamului nostru”.

Articol publicat de Agenţia de ştiri Basilica, continuarea aici.

error

Author: admin

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *