Tineri din toată ţara reuniţi la Tecuci

Cea de-a 20-a ediţie a Adunării de Tineret pe ţară a „Oastei Domnului” se desfăşoară la Tecuci, în judeţul Galaţi. Pentru început, tineri din toate colţurile ţării s-au strâns la Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiu, acolo unde a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. După Sfânta Liturghie, Chiriarhul locului a sfinţit şi drapelul Tinerilor din Oastea Domnului.

„Este cea mai frumoasă modalitate de a împlini programul misionar al Sfântului Sinod în anul 2011, închinat Sfintelor Taine ale Botezului şi ale Sfintei Cununii. Fie ca şi această mărturie luminoasă a creştinilor din asociaţia Oastei Domnului din toată ţara noastră, să ne arate puterea, lumina şi darul Sfântului Gheorghe biruitorul, pentru că astăzi s-a şi binecuvântat steagul Oastei care are ca şi icoană Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, iar pe cealaltă parte pe Sfântul Gheorghe, marele purtător al biruinţei creştine”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, după cum informează TRINITAS TV.

Delegaţii au plecat apoi într-o procesiune cu icoane, în frunte cu ierarhul Dunării de Jos, până la Statuia Cercetaşului din Tecuci, unde s-a oficiat o slujbă de Te Deum.

După procesiune, tinerii s-au reunit în conferinţă la Casa de Cultură „Ioan Petrovici”, din Tecuci.

Sursa: AGENŢIA DE ŞTIRI BASILICA.

 • Despre programul Adunării de Tineret pe Ţară de la Tecuci: aici.
 • Înregistrarea video a adunării (needitată): aici.
 • Fotografii: aici.

15 Comments

 • Sami 1 mai 2011

  „a 20-a ediție”, „conferință” Ce fel am ajuns…

 • sebi 1 mai 2011

  Ne-am dat si noi in rand cu lumea buna, ca sa dea bine la public…

 • Sorin 1 mai 2011

  – Pentru Fratele Sami:

  Da, fratele meu, suntem deja la XX-a ediţie. Ne-a ajutat Domnul şi cei care s-au ocupat pînă acum de aceste adunări, au dovedit statornicie şi unitate. E mult? E puţin? Domnul să răsplătească fiecăruia după cât de mult a jertfit.

  Conform DEX-ului, cuvântul „conferinţă” are următoarea explicaţie: „Expunere făcută în public asupra unei teme din domeniul științei, artei, religiei, etc., cu intenția de a informa, de a instrui, de a omagia, etc.”

  În sens literal, ce sunt adunările Oastei Domnului decît „expuneri publice” şi mărturisiri de credinţă? Apoi comunicarea jurnalistică are semantica şi regulile ei.

  Am înţeles ghilimele tale, ne e teamă că adunările Oastei ar putea degenera de la linia duhovnicească în conferinţe „culturale” fără miez duhovnicesc, aşa cum s-a văzut deja în Istoria Oastei. Exemplul cel mai la îndemână este cel al adunărilor de la Oradea din perioada anilor 1930, despre care vorbeşte Părintele Trifa cu tristeţe, în care erau invitaţi intelectualii vremii „să se înscrie cu conferinţe pentru popor”, de geografie, igienă şi alte lucruri folositoare minţii şi mai puţin sufletului.

  Da, aşa este, trebuie să avem teama sfîntă de a păstra linia părinţilor noştri, dar aş dori să ştiu frate Sami, dacă ai fost la adunarea de la Tecuci, sau măcar ai citit programul adunării? De unde-ţi vine teama de degenerare? Şi chiar aş dori să-mi răspunzi, (sau „să-ţi răspunzi” întrebărilor tale) de dragul unei lămuriri frăţeşti, fără să fie nevoie să gîndească mereu alţii pentru noi sau să fie dezbinare.

  – Pentru Fratele Sebi:

  Da frate, aşa se pare că întrăm în rînd cu lumea. Atunci cînd noi ne facem partea noastră de comunicare şi nu aşteptînd ca alţii să vină să descopere ce „minunaţi” şi „unici” suntem.

  Redacţia OasteaDomnuluiTV a remis un comunicat Agenţiei de ştiri Basilica, în legătură cu Adunarea de tineret pe Ţară de la Tecuci, prin urmare a fost publicată ştirea de mai sus.

 • sebi 1 mai 2011

  Scuzati-ma, nu am vazut ca era scrisa sursa jos. Asa se justifica dupa parerea mea forma anuntului

 • mariane 2 mai 2011

  Hristos a Inviat!

  Multumim Domnului caci iata am ajuns si noi sa traim ceea ce fratii nostri au prevazut. Vremea cand usile bisericilor vor fi deschise, politia in loc sa ne urmareasca, ne apara, autoritatile locale iau act de existenta noastra, noi acum ar trebui uniti toti sub steagul sfant al lui Iisus Biruitorul, sa luptam sa scoatem pacatul din noi si dintre noi. Acesta este telul nostru, aici este locul nostru…

  Dar din nefericire, multi nu inteleg, si ca altadata fii lui Core, tot mereu nemultumiti, zadarnicesc multe din realizarile Oastei Domnului. Spunea fratele Traian in 1988, ca va veni vremea cand bisericile vor fi deschise, dar se temea ca fratii nu vor fi pregatiti pentru lucrul acesta.

  Doamne, indura-te de noi, ajuta-ne sa ajungem la acest mare deziderat al unitatii,ca Oastea Ta sa-si atinga Telul ei Divin!

  Slavit sa fie Domnul!

 • Cheta Raul 2 mai 2011

  As avea si eu o intrebare: daca se tot face anunt ca e adunare si nu conferinta de ce nu se face chemare la legamant?
  Spre rusinea fratiilor care sau ocupat cu organizarea adunarii si care se lauda cu fratele Traian dar nu fac ce zice el. Cred ca fratele Traian ar fi foarte suparat sa vada adunare cu atati tineri si sa nu se faca chemare la legamant.

 • mariane 2 mai 2011

  Frate draga,parintele Roncea la sfirsitul vorbirii, a indemnat pe cei care au pe inima urmarea lui Hristos,sa vina la rugaciune in fata si sa faca acest cutremurator legamant,dar…Altadata cand se insista mai mult,iarasi nu era bine.Eu cred ca cine are pe inima acest indemn,trebuie sa treaca peste emotii sau prejudecati si sa vina in fata fratilor si Domnulul il va ajuta. Dar sa nu fie nimic regizat, cum am vazut ca se obisnuieste la alte adunari mai,,ostasesti,,

 • Sami 2 mai 2011

  @Sorin
  Îmi interpretezi fiecare detaliu nesemnificativ. ;)) Când am scris comentariul respectiv nu m-am gândit nicio clipă așa departe. Ghilimelele marchează doar faptul că citez. Nu am criticat faptul că s-a ajuns la a 20-a adunare de acest gen (chiar mă bucură acest fapt) și chiar nu mă gândisem să compar cu adunările din ’30 sau cu un fenomen asemănător.

  Ce am vrut să spun de fapt e că mi se pare foarte pompoasă exprimarea (chiar rece) acelui articol. Cred că sună ceva mai cald ”a 20-a adunare” și ”adunare” în loc de ”conferință” și ne caracterizează mai bine. Și cred că oficialitățile bisericești ne percep așa pentru că cumva noi le arătăm asta, să le arătam că suntem organizați și oarecum la curent cu exprimarea. Mie personal mi-ar place să ne cunoască ca o asociație mai informală, mai liberă, mai freestyle, dacă pot spune așa. Sper să înțelegi ce am vrut să spun. 🙂

 • Sorin 3 mai 2011

  Frate Sami

  Îmi pare bine că nu te-ai gîndit așa departe. Şi îmi pare bine că nu ai avut gînd de critică.

  Articolul publicat mai sus este preluat de pe site-ul Basilica.ro, şi aşa cum am scris mai sus, este redactat după anumite reguli ale jurnalismului, care au ca scop principal de a relata, a informa despre un anume eveniment.

  Îmi spunea un cunoscut de la un cotidian central că politica editorială a respectivului ziar şi în general a jurnalismului care se respectă, impune folosirea unui număr maxim de caractere (cuvinte) în care trebuie să ilustreze tot ce avea de spus! Ei nu au voie să se piardă în detalii, aşa cum suntem obişnuiţi noi!

  Şi ei fac asta pe bani serioşi şi cu o disciplină profesională deosebită! Ei au management riguros, au metode de promovare, stimulare, au ierarhie şi disciplină. Şi repet: o fac pentru bani, o fac pentru scopuri, pe care le numim noi „lumeşti”.

  În schimb noi, cei care spunem că lucrăm „pentru Domnul”, ne permitem să fim relativi, evazivi, impasibili şi semi-profesionali. „Las’ că merge şi aşa…” Nu prea merge. Trebuie să fim riguroşi cu noi înşine şi să ridicăm mereu ştacheta. „Să creştem în Domnul” înseamnă că trebuie să creştem nu numai în cele duhovniceşti.

 • Cheta Raul 3 mai 2011

  Eu nu sunt de multa vreme in Oastea Domnului dar altfel am fost obisnuit cu chemarile la legamnt. La sfarsit adunari un frate zice o predica special pentru chemare si apoi la sfarsit cheama la legamant. Se canta o cantare de chemare si cine simte indemnul merge in timpul cantari.
  Dar la tecuci sa facut chemare in 2 minute apoi a urmat 2 minute de anunturi si rugaciunea. Si daca era un suflet care a simtit chemarea in cele 2 minute de anunturi sa racit.
  Dar daca se facea chemarea, cantare de chemare, rugaciunea si apoi anunturi cred ca erau suflete care se intorceau.
  Si acesta nu e singura adunare mare la care se procedeaza asa. Si la Durau 2010 a fost asa. A fost o piesa frumosa de chemare, chemare rostita de un frate si apoi anunturi si apoi cred ca a cantare de chemare dar prea tarziu ca sau racit fratii in timpul anunturilor. La Comanesti 2011 nu sa mai facut chemare deloc. Si mai sunt multe adunari mari unde sunt multi tineri si nu se fac chemari. Cred ca ar trebui sa vedem ce zice fratele Traian.

 • mariane 3 mai 2011

  Hristos a Inviat ! Si eu cred ca Indemnul pentru legamant a fost mai sters cumva,asa cum cred ca parintele Roncea, este un mai bun scriitor, decat orator.Dar cred ca sub presiunea timpului,si pentru ca suntem totusi oameni , putem gresi atat de usor,vrand de multe ori sa facem chiar binele.Iar daca un suflet a fost patruns acolo de Cuvantul lui Dumnezeu,si a facut acest cutremurator legamant in taina sufletului sau,Dumnezeu il va ajuta, chiar daca fratii nu au avut predici speciale,si chiar daca unele suflete,se pot incalzi sau se pot raci din 2 in 2 minute.Domnul priveste mai intai la inima noastra,si apoi la cuvitele si gesturile noastre.Numai El ne poate ajuta pe toti in toate slabiciunile noastre.Slavit sa fie Numele Lui.Amin.

 • sebi 3 mai 2011

  Raul are dreptate… haideti sa nu mai cautam scuze! Bine ca e timp pentru anunturi, pentru vorbaraie multa, si ne place sa ne laudam cu inaintasii nostri pe care ii urmam intocmai!

 • Sorin 3 mai 2011

  Știrea de mai sus și în ziarul Lumina aici.

 • traian 4 mai 2011

  Felicitari fratilor din zona Galatiului , au mereu activitati ostasesti.
  Bine ar fi ca toate zonele tarii sa fie la fel de active. Sunt foarte benefice .
  Domnul fie laudat , sa rasplateasca El cum stie mai bine toate eforturile fratilor de pretutindeni.
  Hristos a inviat !

 • Alina 6 mai 2011

  Fratii mei dragi, sunt total in acord cu voi, ca mai sunt inca multe scapări si neajunsuri pentru o adunare perfecta, cum ar fi trebuit sa fie, si nu avem voie să ne scuzam, dar- nu avem voie să ne scuzam cand facem noi ceva si nu iese bine, dar daca au muncit altii si nu noi, trebuie sa ne iertam si sa ne ingaduim si sa multumim lui Dumnezeu ca a pus oameni de jertfă care sa faca ceea ce s/a făcut!

  O cat de usor ne este să criticam, cat de usor ne este sa fim aspri cu altii, sa cerem altora perfectiunea, dar mă intreb cat de aspri suntem cu noi insine???? Sa nu indraznim să criticam daca nu am muncit noi, daca nu am facut noi mai mult decat au facut altii….

  Pentru cei care sunt mereu in postura de cârcotasi vreau sa le aduc aminte cateva versete din Cuvantul lui Dumnezeu:

  *Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu in Iisus Hristos cu privire la voi, Nu stingeti Duhul.
  1 Tesaloniceni 5:18-19

  *Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud.
  *Orice amărăciune, orice iuţeală, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.
  *Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.
  Efeseni 4: 29- 31

  Cine nu face nimic pentru astfel de adunari sau alte adunari, cred ca nu are dreptul sa critice. Sa critice cei care au transpirat , s-au rugat, sau au postit!

  Slavit sa fie Domnul!

Lasă un răspuns