Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Trãind în înfrânare și iubire, toate lucrurile lui Dumnezeu îți sunt prietene

Trãind în înfrânare și iubire, toate lucrurile lui Dumnezeu îți sunt prietene

Trãind în înfrânare și iubire, toate lucrurile lui Dumnezeu îți sunt prietene

Trãind în înfrânare și iubire, toate lucrurile lui Dumnezeu îți sunt prietene și îți dau cu bucurie totdeauna puținul pe care ele îl pot avea, dacã tu te poți mulțumi cu el.

Câteva fructe pe zi și un adãpost peste noapte, îți dã fiecare câmp sau pãdure muncind, iar Dumnezeu și pacea Lui, care întrece orice pricepere omeneascã, îți dã așternutul care te încãlzește mai plãcut ca oricine…

Cu Hristos odihnești pe iarba moale, lângã un tufiș, mai bine decât împãrații pãmântului în cel mai moale pat al lor. Munca, smerenia, înfrânarea și mulțumirea cu puțin – te vor face oricând și oriunde și sãnãtos și fericit.

Neputând fi împiedicat de nimic a da tuturor totul, și nefiind silit de nimic sã ceri cuiva ceva, poți sã te bucuri de libertatea deplinã a adevãrului, fațã de toți.
Nu ești silit sã spui ce nu trebuie sã spui, nici sã taci ceea ce știi cã ai datoria sã vorbești.

Nu ești silit nici sã acoperi nelegiuirea cu știința și nici sã vinzi suflete și trupuri, pentru a trãi din acest preț, ticãloasa viațã numai trupeascã.
Nu poți fi oprit a cãuta pe cei care au nevoie de Dumnezeu și nici a pãrãsi pe cei care au nevoie de tine.

Cãci numai când ajungi slobod fațã de toți, te poți face robul tuturor, pentru Hristos.

O, Mântuitorul și Dumnezeul nostru Iisus Hristos, fii binecuvântat pentru Cuvântul Tãu și pentru pilda Ta pe care ne-ai dat-o când a fost vorba de apãrarea Adevãrului și de ascultarea deplinã fațã de Tatãl.
Te rugãm ajutã-ne și pe noi ca rãmânând credincioși mãrturisirii de la început, sã putem purta rãbdãtori toate urmãrile grele ale acestei fericite mãrturisiri pe pãmânt, spre a putea sã ne bucurãm totdeauna de vrednicia unei credințe curate și rodnice pentru Dumnezeu.
Amin.

 Traian Dorz, din ”Meditații la Evanghelia după Ioan”, vol 3

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!