Meditaţii

Trăind în înfrânare și iubire, toate lucrurile lui Dumnezeu îți sunt prietene

Trăind în înfrânare și iubire, toate lucrurile lui Dumnezeu îți sunt prietene și îți dau cu bucurie totdeauna puținul pe care ele îl pot avea, dacă tu te poți mulțumi cu el.

Câteva fructe pe zi și un adăpost peste noapte, îți dă fiecare câmp sau pădure muncind, iar Dumnezeu și pacea Lui, care întrece orice pricepere omenească, îți dă așternutul care te încălzește mai plăcut ca oricine…

Cu Hristos odihnești pe iarba moale, lângă un tufiș, mai bine decât împărații pământului în cel mai moale pat al lor. Munca, smerenia, înfrânarea și mulțumirea cu puțin – te vor face oricând și oriunde și sănătos și fericit.

Neputând fi împiedicat de nimic a da tuturor totul, și nefiind silit de nimic să ceri cuiva ceva, poți să te bucuri de libertatea deplină a adevărului, față de toți.
Nu ești silit să spui ce nu trebuie să spui, nici să taci ceea ce știi că ai datoria să vorbești.

Nu ești silit nici să acoperi nelegiuirea cu știința și nici să vinzi suflete și trupuri, pentru a trăi din acest preț, ticăloasa viață numai trupească.
Nu poți fi oprit a căuta pe cei care au nevoie de Dumnezeu și nici a părăsi pe cei care au nevoie de tine.

Căci numai când ajungi slobod față de toți, te poți face robul tuturor, pentru Hristos.

O, Mântuitorul și Dumnezeul nostru Iisus Hristos, fii binecuvântat pentru Cuvântul Tău și pentru pilda Ta pe care ne-ai dat-o când a fost vorba de apărarea Adevărului și de ascultarea deplină față de Tatăl.
Te rugăm ajută-ne și pe noi ca rămânând credincioși mărturisirii de la început, să putem purta răbdători toate urmările grele ale acestei fericite mărturisiri pe pământ, spre a putea să ne bucurăm totdeauna de vrednicia unei credințe curate și rodnice pentru Dumnezeu.
Amin.

 Traian Dorz, din ”Meditații la Evanghelia după Ioan”, vol 3

Lasă un răspuns