Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Ziua Aceea

Ziua Aceea

Ziua Aceea

Israele, pregăteşte-te ca să te întâlneşti cu Domnul Dumnezeul tău (Amos 4, 12).

Da, va veni o zi când toţi, absolut toţi ne vom întâlni cu El, Ziua cea mai de groază pentru unii şi cea mai fericită pentru alţii. Domnul şi Dumnezeul nostru ne înştiinţează, în marea Sa iubire, să ne pregătim din timp pentru cea mai mare zi, cea mai importantă, Ziua Aceea. Oamenii înţelepţi care au ascultat de Cuvântul lui Dumnezeu şi s-au pregătit părăsind păcatul, alipindu-se de Domnul Iisus, urmându-L cu credincioşie şi iubire, vor fi cei mai fericiţi atunci. Dar cei nepăsători, care nu au vrut să ştie decât de cele lumeşti de aici, cărora le-a plăcut doar viaţa trăită în toate păcatele, ei vor trăi atunci cea mai mare groază, un chin cum nu au mai trăit niciodată. Da! Unii se vor întâlni cu Mântuitorul drag, iar alţii cu Judecătorul Drept.

Se spune, în cântările de la înmormântare, că despărţirea sufletului de trup este grea. Adevărat că este grea, pentru că au petrecut ani sau zeci de ani împreună, au petrecut împreună şi bune şi rele, şi bucurii şi dureri deşi o luptă a fost aproape tot timpul între ele. Sufletul ar fi vrut pe cele cereşti, iar trupul pe cele pământeşti, lumeşti. Nepotrivirea aceasta a creat multe dispute între trup şi suflet.

Fericiţi cu adevărat sunt doar cei care şi sufletul şi trupul au avut aceleaşi dorinţe: umblarea în căile Domnului, Cerul şi viaţa veşnică. Când Dumnezeu rânduieşte să cheme sufletul, el trebuie să-şi părăsească trupul, părăsindu-l spre moarte.

Acum conştiinţa îl osândeşte greu, mustrându-l că este foarte vinovat, că s-a lăsat târât de trupul muritor, în toate păcatele, în toate stricăciunile. Da, acum îşi priveşte trupul întins, rupt de toate plăcerile, cu durere şi remuşcări, zicându-i: „Tu m-ai târât în toate păcatele, în toate relele, acum tu mergi în pământul din care ai fost luat, iar eu trebuie să mă înfăţişez în faţa Judecătorului Drept şi nepărtinitor, ca să dau răspunsul cel mai greu pentru tot ce am făcut noi în viaţă… Acum, soarta mea este iadul, chinul veşnic…”

Fericit sufletul care îşi va privi trupul întins înconjurat de fraţii dragi, cum îl petrece în cântări duhovniceşti, în Cuvântul lui Dumnezeu. El v-a privi cu bucurie când în jos spre trupul, spre picioarele care l-a purtat în căile Domnului, la bucuriile frăţeşti cu fraţii, când în Sus, ca să-L vadă pe Mirele drag Iisus venind să-l ia la El pentru totdeauna.

După ce îşi petrece trupul până la mormânt, apare minunea cea mai mare: se întâlnesc două iubiri care s-au jertfit una pentru alta – întâi a Lui, a Mirelui drag, apoi a ei a miresei iubite. Sosind El, îmbrăţişează mireasa care vine din lumea durerilor, a plânsului, îi dă sărutul cel mai dulce, o ia în braţele Lui şi se înalţă cu ea până în Cerul minunat la Nunta care e pregătită, la nuntaşii care îi aşteaptă fericiţi, toţi îmbrăcaţi în alb. Şi cei de Acolo vor întâmpina sufletul scump cu cântarea Mireasă iubită, păşeşte în Sus. Ce îmbrăţişări, ce sărutări între ea şi toţi cei îmbrăcaţi în alb…

Dragă cititorule sau cel care auzi cele scrise aici, spune tu cum te-ai pregătit pentru Ziua Aceea? Pentru care dintre cele două stări arătate aici? Căci numai aceste două vor fi. Răspunde foarte sincer. Pregăteşte-te, să te întâlneşti cu Domnul Dumnezeul tău.

Slăvit să fie Domnul!

fratele Viorel BAR

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!