Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
 • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home ADUNAREA SE AMÂNĂ PENTRU O DATĂ ULTERIOARĂ / Aproape de fr. CORNEL RUSU la 25 ani de la plecarea în veșnicie

ADUNAREA SE AMÂNĂ PENTRU O DATĂ ULTERIOARĂ / Aproape de fr. CORNEL RUSU la 25 ani de la plecarea în veșnicie

ADUNAREA SE AMÂNĂ PENTRU O DATĂ ULTERIOARĂ / Aproape de fr. CORNEL RUSU la 25 ani de la plecarea în veșnicie

IMPORTANT: Datorită evoluției alarmante a COVID-19 și datorită instituirii stării de urgență începând de luni 16.03.2020, ne vedem obligați să vă anunțăm că Adunarea de comemorare a fratelui ostaș veteran Cornel Rusu (de la Simeria), se amână pentru o dată ulterioară, când se vor putea organiza astfel de evenimente în biserică. Dacă până la instituirea stării de urgență erau permise la biserici, 100 maxim în interior, în rest dacă pot sta oamenii afară, în curte, să asculte, acum numărul este restricționat la și mai puține persoane, plus sunt posibile să apară și alte restricții celor care se deplasează din alte localități.

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David. Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.

 Amin.

 

Și-a dovedit credința nu numai cu cuvântul, ci cu viața și trăirea lui. Iată cum îl caracterizeaza în lucrarea Hristos Marturia mea, marele întemnițat pentru cauza lui Dumnezeu, Fratele poet Traian Dorz, care a totalizat peste 17 ani de închisoare: “Pe Cornel îl cunoșteam bine, ca pe un frate adevărat și sincer față de Domnul și față de Lucrarea Lui. El facea parte din aceea mulțime binecuvântată a fraților smeriți și curați cu inima, care n-au creat niciodată vreo nemulțumire frățietății, ci numai bucurii” (vol II, pag. 302); sau “Ochii lui Cornel erau limpezi și umezi. Mă priveau calzi și înțelegători” (idem pag.303).

Cu binecuvântarea PS Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, sâmbătă 28 martie 2020, începând cu orele 16:00, va avea loc la Biserica “Înălţarea Domnului” din Simeria  (lângă Șoseaua Naţională), Adunarea de comemorare a fratelui ostaș veteran Cornel Rusu (de la Simeria), dirijor al Corului catedralei din Orăștie, apoi cel al bisericii “Înălțarea Domnului” , din Simeria, de la a cărui mutare la cele veșnice se împlinesc anul acesta 25  de ani.

Programul adunării Oastei Domnului dorim să aibă loc, după slujba Vecerniei şi paras­tasul fratelui Cornel Rusu, începând cu ora 16:00.

În urma fratelui Cornel Rusu au rămas peste 20 de scrieri religioase conținând meditații, culegeri din Sfinții Părinți ai Bisericii noastre, exegeze biblice, precum și doua volume masive de cântări pe note, melodii cunoscute și melodii originale. Ele fac parte din tezaurul Oastei Domnului.

Declararea anului 2020 ca „Anul omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor” şi „Anul comemorativ al filantropilor ortodocşi români” , vine ca un îndemn pentru frățietatea oastei  care nu trebuie să uite de Simeria și de Betania din casa de pe M. Sadoveanu nr. 11

Vă așteptăm!

Sfatul Frăţesc Operativ

* * *

Ce rost are să facem adunări de comemorare a sfinţilor nostri înaintași? Am avea o mulțime de răspunsuri pentru toți acei care cârtesc pe la colțuri. Pentru că ne trebuie cât trăim în viaţa pământească. Ştim că este o Biserică luptătoare sau dreptmăritoare pe pământ şi o Biserică biruitoare în Cer, unde sfinţii, după strămutarea de aici, nu încetează a ne purta de grijă. Avem două motive, să zicem aşa: ei nu sunt pe deplin fericiţi, pentru durerea că ne ştiu pe noi rămaşi în urmă aici, în necazuri; ei se roagă pentru noi ca să ne întoarcem cât mai repede acasă (la „Tatăl nostru, Care este în Ceruri”). Sfinţii, după trecerea din viaţa aceasta, au tot cam slujba pe care au avut-o aici… Aceia care au fost ostaşi în viaţa pământească rămân tot ostaşi vrednici, însă nu văzuţi de noi, şi ocrotesc oraşe, sate şi ţări. … Puneţi în inimă ceea ce v-am spus şi uniţi-vă, creştini din toate veacurile (Biserica biruitoare) şi din toate părţile (Biserica luptătoare)! Până la mormânt nu este decât un pas. Nu vă descurajaţi! Bucuraţi-vă de orice vi s-ar întâmpla, oricând, spre folosul sufletelor voastre. Amin.” (Părintele Arsenie Boca, Lupta duhovnicească cu lumea, trupul şi diavolul, ediție revizuită, Editura Agaton, Făgăraș, 2009, p. 122)

* * *

S-a născut în Petrila, în anul 1924, într-o familie cu părinţi baptişti, dar Domnul l-a chemat la El prin Oastea Domnului, astfel că a fost botezat la vârsta de 20 de ani, când s-a predat Domnului, de către credinciosul preot Fa­nu din Petrila. După predarea sa în Oastea Domnului a avut de îndurat multe lupte şi mari necazuri în familia sa, până când a fost silit să plece de la casa părintească… A urmat o şcoală de specialitate şi a ajuns maistru miner; după aceea, îmbolnăvindu-se şi nemaiputând lucra subteran, a ocupat pe rând alte func­­ţii administrative. La câţiva după intrarea sa în Oastea Domnului, luând parte la multe adunări frăţeşti împreună cu fratele Ioan Marini, cu fratele Ioan Capătă, cu fratele Popa Pe­tru – şi alţii, până departe spre Valea Arieşului, acolo, la Corna, a cunoscut-o pe sora Maria cu care Domnul l‑a unit prin căsătorie. Citește în continuare

* * *

La varsta de 13 ani, uimindu-i pe toti cei care-l cunosteau, infiinteaza si instruieste o formatie de cor mixt, in oraselul natal. Tot la aceasta varsta cunoaste Miscarea ortodoxa Oastea Domnului si participa la adunarile acesteia. Contactul duhovnicesc cu bunul si blandul pastor, preotul Petre Fanu din Petrila, l-a determinat sa primeasca botezul ortodox la varsta de 16 ani. Era primul lui botez si sub harul acestuia a ramas tot restul vietii. faptul este cu atat mai surprinzator cu cat noul ostas provenea dintr-o familie de baptisti. Un rol important in viata sa l-au avut si legaturile cu statornicul si incercatul frate Ion Capata, aflat cu serviciul in zona Petrosanilor. Ca urmare, la varsta de 17 ani, depune hotararea si legamantul prin care intra in Lucrarea Oastei. In tot acest timp, preocuparile pentru muzica religioasa devin tot mai rodnice. Cu timpul, isi va largi aria activitatii misionare in Corna (Rosia), Rosia Montana, Simeria, Orastie, imbogatindu-si mult experienta componistica si dirijorala. In acesti ani ai adolecentei, participa la adunarile din zona, unde va face cunostinta si cu poetul Traian Dorz. Evenimentul este deosebit de important. Tanarul ramane profund impresionat de personalitatea acestuia. La randul sau, maestrul ii remarca talentul in domeniul muzicii, si capitalul de incredere investit in acest tanar a fost pe deplin justificat de evolutia pozitiva a lui. Citește în continuare >

* * *

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

10 elemente comportamentale care trebuiesc urmate:

  1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
  2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  3. Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
  4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
  5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
  8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
  9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
  10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.  Citește în continuare >
error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!