Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Cum lucreazã satana…

Cum lucreazã satana…

Cum lucreazã satana…

S-a amintit aici de fratele Grigore Mistrean şi mă gândeam mai devreme cum parcă mai ieri am primit un telefon de la Matca prin care eram anunţat că pe fratele Grigore l-a luat salvarea şi mă ruga să merg la spital, fiind din Galaţi, mai aproape, să văd ce se întâmplă. Şi ajunsesem exact când salvarea îl ducea pe fratele la urgenţă. Cu câteva zile în urmă, mă luase şi pe mine salvarea şi tot pe acolo mă dusese şi pe mine. Şi chiar era de serviciu doctoriţa care mă preluase pe mine şi îmi spune de fratele Grigore că, de două zile, a avut preinfarct. Iar fratele a fost la adunări în aceste zile. Aşa a fost fratele Mistrean, nu şi-a căutat de el, a vrut să fie împreună cu fraţii. Ce mult m-aş bucura ca şi copiii lui şi frăţiile voastre să putem învăţa ceva de la el. Să putem uita de noi, de dragul adunării, poate nu la dimensiunea aceasta, pentru că trebuie să avem grijă şi de sănătate, dar când suntem cu fraţii să ne dea aripi, să putem uita de boală, de suferinţă. Aşa spunea fratele Traian: Când venim la adunare, uităm de suferinţă, de boală. Iar după ce se termină adunarea, începe iar suferinţa.

În continuare, vreau să citesc ceva din Evanghelia de la Luca, capitolul 13, versetul 16: Dar această fiică a lui Avraam fiind, pe care a legat-o satana, iată de 18 ani, nu se cuvenea oare să fie dezlegată de legătura aceasta în ziua sâmbetei? De zeci de ori am auzit această Evanghelie, dar astăzi m-a trecut un fior rece când am ascultat aceste cuvinte: …pe care a legat-o satana.

Fraţilor, are putere satana să lege? De 18 ani? Da! Satana are putere să lege. Oamenii de astăzi, când aud de satana, spun că sunt poveşti. Dacă citim în cartea Părintelui Iosif „Ce este Oastea Domnului” remarcăm că 30% din ea scrie despre satana: cum să-l biruim, cum lucrează el. Părintele a dorit să ne
conştientizeze că lupta cu satana e una serioasă. Ce frumos Părintele Iosif, prin această Lucrare, a încercat să ne dezlege de patima fumatului, a băuturii etc.

Acolo te leagă satana unde te ştie mai slab, el te leagă şi îţi ia din timp şi apoi îţi dă o gârbovenie din aceasta. Vai, ce uşor leagă satana!… Satana este ca un câine legat în lanţ. Dacă te duci în perimetrul lui, te rupe, dar dacă nu te duci acolo, nu eşti în pericol. Însă noi suntem ca un copil curios, tocmai acolo ne ducem, este în firea noastră curiozitatea. Şi câţi oameni nu sunt legaţi de satana!

Aş vrea să spun o povestioară care mi-a plăcut: Odată, un credincios a făcut un păcat şi satana îi zice: Fii atent, am să bat toba să te spun la toată lumea… Aşa face satana. Prima dată îţi spune: Fă păcatul, că nu te ştie nimeni, eşti departe de casă, de ţară… Iar după aceea, începe să bată toba: Ia, uite ce a făcut Gheorghe. Iar satana îi spune: Ca să nu te spun la nimeni, trebuie să faci un târg cu mine: alege din trei păcate unul pe care să îl faci: să îţi omori părinţii, să îţi necinsteşti sora, ori te îmbeţi. Primele două i se păreau prea mari. Şi a ales să se îmbete. Numai că a venit sora lui şi, când l-a văzut aşa, a început să îl certe, iar atunci el, înfierbântat de alcool, a necinstit-o. Însă, când au auzit părinţii, s-au ridicat împotriva lui, iar el i-a ucis. Iată cum lucrează satana! Când te prinde el în mreaja lui, nu-ţi dă drumul. Numai mila Domnului şi dacă ne întoarcem noi cu pocăinţă la El, asta ne va salva. O, dacă ne-am lega noi de Domnul, ca să putem duce lupta pe care o avem de dus contra păcatului!…

Gheorghe NEAGU

(parte din cuvântul rostit la
Adunarea anuală a Oastei Domnului, Dublin,
Irlanda, 7-8 decembrie 2019)

error

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!