Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Dar cum este la noi aceasta?

Dar cum este la noi aceasta?

Dar cum este la noi aceasta?

Bunul Dumnezeu ne-a dăruit cele Zece Porunci ca să trăim mult şi să ne fie bine pe pământ, dar să ne şi salvăm sufletul pentru a trăi viaţa veşnică în Ceruri. Poruncile lui Dumnezeu sunt şi acestea: să nu ucizi, să nu faci fapte necurate, să nu pofteşti femeia aproapelui tău. Nu este necesar să avem o pregătire îndelungată în medicină pentru a înţelege că nerespectarea poruncilor lui Dumnezeu, adică a păcătui, reprezintă cauza cea mai des întâlnită a distrugerii sănătăţii şi vieţii.

Într-o zi, m-am întâlnit cu un ginecolog care îmi spunea că, împreună cu nu chirurg, a operat, timp de trei ore, o femeie în al cărei uter se afla un obiect din plastic în formă de şarpe, înconjurat de sârmă, ce se cheamă spirala. Din burtă i-au scos un litru şi jumătate de puroi. Din cauza inflamaţiilor nu au ştiut care sunt intestinele şi care este vezica urinară. La sfârşitul operaţiei, chirurgul i-a zis: „Efectuarea spiralei este un rău!“.

Acesta este numai un caz din multe altele despre care mi-au vorbit medicii ginecologi din diferite oraşe. Multe astfel de femei, în situaţii grele, ajung până şi la chirurgie, deoarece, uneori, în primul moment, nu se ştie despre ce este vorba până când nu se deschide burta la operaţie. În America, unele magazine care vindeau spirala au dat faliment din cauza daunelor pe care trebuia să le plătească femeilor nenorocite. Mai înainte, testele beta HCG de sarcină au arătat că, la toate categoriile de spirale, femeia care duce o viaţă conjugală rămâne însărcinată de câteva ori pe an, dar foarte des până la ovulaţie şi fecundaţie intervin retroactiv toate categoriile de tablete antibebi. Însă, din cauza tabletelor şi a spiralei, uterul devine dispus neprielnic pentru viaţa copilului, care cel mai des moare în primele zile de la fecundaţie, de obicei chiar înainte să aibă loc menstruaţia. Femeia are un pic de scurgere de sânge, crezând că este vorba de menstruaţie, când, de fapt, ea a fost gravidă.

La femeile care s-au lăsat seduse de spirală, tablete antibebi şi de alte procedee asemănătoare, trupul lor devine o groapă a industriei chimice, dar şi mai des morga fătului care, din cauza acelor mijloace, moare.

Moral, ar fi multe de spus şi în privinţa tabletelor antibebi şi împotriva tuturor celorlalte mijloace avortive, dar şi împotriva neprocreării, sterilităţii şi procedeelor artificiale de fecundaţie, unde copilul este zămislit fără o iubire din partea celor căsătoriţi, cum ar fi inseminarea şi fecundaţia in vitro (în eprubetă). Şi acestea sunt păcate mari. Motivele se găsesc în Enciclica Sfântului Părinte Papa Pius al XI-lea Casti Conubii, în Enciclica Sfântului Părinte Papa Paul al VI-lea, Humanae Vitae, şi în documentul Întrunire pentru învăţarea credinţei, Donum Vitae.

Japonia interzice vânzarea şi extinderea tabletelor antibebi. Autorităţile sunt conştiente de consecinţele folosirii tabletelor antibebi asupra vieţii şi sănătăţii, ştiind că există legătură între folosirea tabletelor şi extinderea rapidă a diverselor boli, incluzând şi SIDA.

Cei care au recomandat şi mijlocit împotriva sarcinii au susţinut fapte necurate, acestea fiind şi cele mai dese motive de infectare. În felul acesta SIDA se răspândeşte şi mai mult. În afară de asta, s-a dovedit că această boală mortală se transmite şi prin acele lucruri păcătoase de plastic, şi sunt tot mai multe mărturii că se pot transmite şi prin salivă, adică prin sărut.

În Marea Britanie, ani de zile s-au ostenit unii să corupă tineretul, susţinând fapte necurate şi făcând reclamă la avorturi într-o neobişnuită educaţie sexuală. Aceasta a dus la creşterea legăturilor intime înainte de căsătorie, la ameţitoarea extindere a bolii SIDA şi la creşterea numărului minorelor britanice nemăritate, de vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, care, după numărul sarcinilor, se află pe primul loc în Europa. Căsătoria a devenit neimportantă şi înjositoare, astfel că în anul 1997, în acea ţară s-au încheiat cele mai puţine căsătorii după Primul Război Mondial. În Anglia şi regatul Wales, din 642.000 de copii care s-au născut în anul 1997, 238.000 sunt născuţi în afara căsătoriei.

Parlamentul rus – Duma de Stat – a introdus în anul 1998 unele legi prin care a interzis această educaţie imorală prin şcoli. Acesta a fost răspunsul ruşilor la încercarea pătrunderii în uniunea diverselor popoare a noilor metode de luptă împotriva vieţii. Aceste metode prin care se împiedică naşterea copiilor şi se săvârşesc fapte necurate, în colaborare cu gazdele Herodimilor şi Pilaţilor, au vrut să distrugă şi ceea ce a mai rămas bun după comunism.

America a introdus o lege specială în efectuarea educaţiei prin şcoli în care nu se încurajează folosirea contracepţiilor şi nici a mijloacelor de avort şi se vorbeşte despre daunele dinaintea şi în afara căsătoriei. Este vorba despre o aşa-zisă abstinence-only education, ceea ce înseamnă protejare prin abstinenţă.

Dar cum este la noi aceasta? Trebuie odată să recunoaştem deschis că poporul din ţara noastră, într-o mare măsură, a devenit victima păcatului, a purtării îndelungate a multor oameni care au fost ei înşişi greşit educaţi, care au lucrat în medicină, farmacie, jurnalistică, în conducerea şcolilor, în guvern şi politică.

În loc să susţină păcatul, poporul trebuie să încurajeze formarea unei atitudini mărinimoase faţă de copii şi faţă de părinţi, pentru a nu duce o viaţă intimă înainte de căsătorie şi nici în afara acesteia. Căci Dumnezeu a binecuvântat căsătoria şi aceasta este de nedespărţit până la moarte.

Numai în cazul unui motiv serios şi binecuvântat de a evita sarcina, rezolvarea este ca soţii să accepte abstinenţa în zilele fertile ale soţiei, căci aşa nu are loc nici păcatul şi nici vătămarea vieţii sau a sănătăţii.

Dr. Med. Antun LISEC

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *