Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Douã mari și veșnice datorii

Douã mari și veșnice datorii

Douã mari și veșnice datorii

Douã mari și veșnice datorii – stau în fața noastrã, a tuturor celor ce am fost aleși dupã planul lui Dumnezeu la o împreunã-lucrare cu El în vederea mântuirii noastre și a altora, în vederea ducerii Evangheliei pânã la marginile pãmântului și pânã la sfârșitul vremilor:
datoria de a nu uita trecutul.
și datoria de a nu uita viitorul.

1- Cea dintâi, datoria de a nu uita trecutul, de a privi mereu spre Început. Spre Biserica de la început, spre dragostea de la început.
Da la începutul Evangheliei. De la începutul Bisericii. De la începutul Lucrãrii Sfinte în care ne-am nãscut și din pãrinții trupești și din cei sufletești, ca sã dorim sã fim și sã facem și noi ca și ei.

2- Iar cea de-a doua datorie este de a nu uita viitorul. De a privi și de a ne îngriji mereu de soarta celor care vin dupã noi, pânã la sfârșitul vremii noastre și a neamului nostru.
Pânã în Zilele Veșniciei…

Legãtura noastrã cu trecutul trebuie sã ne ținã vie între noi neîntrerupt, viața și pilda înaintașilor noștri.
Necontenita noastrã grijã trebuie sã fie de a nu ne depãrta cu nimic de la drumul credinței lor, de la pilda statorniciei lor, de la râvna dragostei lor fațã de Dumnezeu.
De la felul smerit și recunoscãtor al mulțumirii adusã de ei pentru biruințele și ajutorul pe care Dumnezeu le-a dat lor.
De la ascultarea și evlavia lor fațã de Hristos Mântuitorul nostru.

Câte jertfe grele au trebuit sã îndure înaintașii noștri pentru a-și pãstra aceastã credințã sub toatã apãsarea de veacuri. Și a atâtor vrãjmași strãini ori bãștinași.
Rãbdarea și credința lor sã ne fie nouã o pildã veșnicã.

Având mereu privirile asupra unor astfel de înaintași, noi nu-i vom avea în urma noastrã niciodatã. Ci îi vom avea mereu în fațã, pentru a le urma exemplul lor mãreț.
În acest fel noi vom avea pe urmele cui sã pãșim spre a nu ne rãtãci și a nu ne pierde.
Și vom avea totdeauna, la orice rãscruce a vremurilor prin care vom trece, o luminã asupra hotãrârilor pe care trebuie sã le luãm.
Ce minunat și sigur mergi pe un drum bãtãtorit de astfel de înaintași, cum am avut noi.
Vai de cei ce îi disprețuiesc sau nu merg dupã ei pe urmele lui Hristos. Toți aceștia se vor pierde sigur și grabnic.
Doamne Dumnezeul nostru ai milã de ei.
Amin.

Traian Dorz, din “Alergarea Stãruitoare”

error

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!