Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Duminica a VII a după Paști

Duminica a VII a după Paști

Duminica a VII a după Paști

Hristos S-a Înălțat !

Duminica Sfinților Părinți de la Sinodul I ecumenic de la Niceea, ne aduce aminte de ” scadența ” încetării persecuțiilor împotriva creștinismului și a triumfului dreptei credințe.

Dar ” scadența cea mare ” prezentată de Evanghelia de astăzi este sfârșitul vieții pământești a Mântuitorului și pregatirea pentru Înălțarea Sa la cele cerești. Aceasta o arată cuvintele : ” Părinte a sosit ceasul ! “

Ceasul Lui ne aduce aminte și de ceasul nostru, de “scadența noastră” a fiecăruia, și care aduce întrebarea : Cum ne va găsi pe noi ?

Pentru El , ceasul a însemnat preamarire : ” Preaslaveste , Tată Fiul Tău ! “

Dar pentru noi ce preaslavire va fi ?

Dacă am săvârși și noi acum sau de acum înainte ” lucrul ” pe care ni l-a dat , nădăjduim să fim părtași fericirii pe care a cerut-o El la Cină, Tatălui : ” ca unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceștia pe care mi i- ai dat ! “

Pentru cei împresurati de valurile lumii păcatului, s-a rugat El : ” Părinte, Sfinte , păzește-i întru Numele Tău ! ” .Și nu numai pentru cei prezenți acum la Cină, ” ci pentru toți cei ce vor crede în Mine ! “

Lumea necazurilor provenite de la pofta trupului, pofta ochilor și slava deșartă a vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume . ( 1 Ioan , 2 , 16 )

Iată gândurile pe care aș dori să vi se sădească în inimă, în sfânta Duminică de azi, încât ” scadența ” fiecăruia să nu însemne : spaimă, durere și moarte, ci bucurie , înviere și viața veșnică .

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu tuturor ! Amin.

Părintele Onu Constantin

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!