Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Eu nu m-am predat. Am luptat, am suferit, dar nu m-am predat. De la ţintă nu m-am abătut.

Eu nu m-am predat. Am luptat, am suferit, dar nu m-am predat. De la ţintă nu m-am abătut.

Eu nu m-am predat. Am luptat, am suferit, dar nu m-am predat. De la ţintă nu m-am abătut.

Ultima scrisoare
De la sanatoriul din Geoagiu, părintele Vasile i-a scris Părintelui Iosif scrisoarea de mai jos, ultima lui mult-grăitoare scrisoare – testamentară:

 

Scump şi iubit părinte Iosif!

Nu v-am putut scrie până acum. Sunt istovit complet. M-am simţit mai demult bolnav, dar n-am voit să cedez. Am luptat înainte, cu credinţă în Dumnezeu. Acum sufăr din greu, pentru că lupta de zi şi noapte m-a istovit şi a stricat toate mădularele trupului meu. Nu mai am nimic bun în mine.

Dar totuşi nu disper. Am conştiinţa pe de-plin împăcată că mi-am făcut numai datoria. Pot muri liniştit în orice clipă. Socot că mi‑am împlinit misiunea pe acest pământ.

Un lucru singur mă mai reţine şi adesea mă tulbură: soţia şi copiii care, omeneşte vorbind, au nevoie de cele ale pământului. Dar iarăşi îmi zic: Cel ce dă hrană tuturor, ploaie la vreme, podoabă florilor câmpului etc. va avea El grijă şi de scumpii mei.

Sunt, în aceste clipe, soldatul care cade zdrenţuit de gloanţe, dar steagul îl ţine sus, în semn că nu s-a predat inamicului.

Eu nu m-am predat. Am luptat, am suferit, dar nu m-am predat. De la ţintă nu m-am abătut. Acum, când nu mai am nici o putere, ştiu sigur că Domnul Însuşi va desăvârşi totul. În mâinile Lui am lăsat toate şi stau aşteptând plinirea voii Lui.

În tot momentul mă rog pentru Sfinţia Voastră şi scumpă ostăşia Domnului. Domnul a voit ca eu să înţeleg toate frământările Sfinţiei Voastre şi să mă identific deplin cu această Lucrare divină. Poate şi de aceea am suferit mult – ca să înţeleg mult.

Acum am timp destul de rugăciune. Alt­ceva nu pot face. De citit nu pot, de vorbit deloc, de scris foarte, foarte greu, aşa că mă rog.

Nemaiputând scrie, vă salut şi vă îmbrăţişez, trimiţând şi tuturor celorlalţi dragostea mea în Domnul Iisus.

Preotul Vasile Ouatu

Sanatoriul Geoagiu, 22. XI. 1936

Tit TRIFA
Solia unei jertfe
Câteva spicuiri din viaţa şi activitatea preotului Vasile Ouatu
Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2015

Author: admin

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!