Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Firimituri de la masa Sfinţilor Părinţi (XIV)

Firimituri de la masa Sfinţilor Părinţi (XIV)

Firimituri de la masa Sfinţilor Părinţi (XIV)

“Cum îi veţi creşte pe copiii voştri în rânduială, când voi înşivă duceţi o viaţă fără rânduială? Dacă vrei să educi pe alţii, educă-te mai întâi pe tine însuţi în Duhul lui Dumnezeu!” (Sfântul Vasile cel Mare)

“De va cădea cineva în orice fel de păcat și nu se va întrista pe măsura greșelii, cu ușurință va cădea iarăși în aceeași cursă.” (Sfântul Marcu Ascetul)

“Tot necazul care se suferă cu răbdare e bun și folositor, iar cel care nu e suferit astfel este semn al lepădarii de Dumnezeu şi e fără folos. Și dacă nu se vindecă cineva de aceasta prin smerita cugetare, nu are alt leac. Fiindcă cel cu cuget smerit se ocărește și se învinovățește pe sine când îi vin necazuri, și nu pe altcineva.” (Sfântul Petru Damaschin)

“Cine nu ascultă de duhovnic va asculta de medic.” (Arhim. Emilianos Simonopetritul)

“Luna crescând și iarăși scăzând arată starea omului, care aici face cele bune și aici păcătuiește, apoi se întoarce prin pocăință la viața virtuoasă. Deci nu s-a pierdut mintea celui ce a greșit, cum socotesc unii, precum nu se micșorează trupul lunii, ci lumina ei. Omul își recâștigă așadar iarăși strălucirea sa prin pocăință, precum luna, dupa ce s-a mistuit, se îmbracă iarăși de la sine cu lumină.” (Cuviosul Ioan Carpatiul)

Sfântul Cuvios PAISIE AGHIORITUL:

“-Trebuie să ni-i facem prieteni pe Sfinţi. Pentru că oamenii întotdeauna ne vor trăda, dar Sfinţii şi Maica Domnului nu ne vor trăda niciodată”

-DA? DAR CUM? CĂ VREAU SĂ MI-I FAC PRIETENI PE SFINTI!”

-DĂ-LE ADRESA TA!

– Păi cum să le dau adresa mea?!

-IATĂ, AŞA!” – ȘI I-A ÎNTINS UN ŞIRAG DE MĂTĂNII.
Adică: ROAGĂ-TE, ROAGĂ-TE CU „DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIEŞTE-MĂ”, şi în momentul acela e ca şi cum ai trage un clopoţel la Sfinți şi i-ai chema şi le-ai da adresa, şi te vor cunoaşte acei Sfinţi…”

Ședea dracul în chip de om și bălăbănea din picioare.
Cel care a văzut asta cu ochii duhovnicești l-a întrebat:
” De ce nu faci nimic?”
Dracul a răspuns:
” Păi ce-mi mai rămâne de făcut decât să bălăbănesc din picioare?…Oamenii fac totul mai bine decât mine….” (Sfântul Ambrozie de la Optina)

„Crestinii sunt crestini pentru ca ei cauta in peri­sa­bil vesnicia, in vizibil – invizibilul, in omenesc – dum­ne­zeiescul. Ca «pelerini» ai nemuririi, calatoresc prin ceea ce e supus timpului spre eternitate, prin ceea ce e uman spre divino-umanitate. Cauta neincetat aurul dumnezeiesc in noroiul omenesc, si-l afla. Pentru ei, lucrurile sunt diafane, prin vizibil percep invizibilul, prin vremelnic sesizeaza nepieritorul. In tot ce este vizibil cauta si afla acea esenta invizibila, acel nucleu invizibil care leaga printr-un nerv tainic vazutul de Nevazut.” (Sfantul Iustin Popovici)

“Cel ce crede, se teme;
cel ce se teme, se smereşte;
cel ce se smereşte, se îmblânzeşte;
cel blând, păzeşte poruncile;
cel ce păzeşte poruncile se luminează;
cel luminat se împărtăşeşte de tainele
Cuvântului dumnezeiesc.” (Sf Maxim Mărturisitorul)

,,Așa este orânduit de Dumnezeu, ca fiecare om să aibă în viaţa aceasta o cruce, adică o durere sufletească, pe care trebuie s-o poarte cu blândețe, căci din lașitate și nerăbdare nu iese nici un folos. Și, de vreme ce și drepții au avut în viaţa aceasta multe necazuri, noi, păcătoșii, cu atât mai mult trebuie să le răbdăm pe toate.” (Sfântul Antonie cel Mare)

sursa: via WhatsApp

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *