Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Firimituri de la masa Sfinţilor Părinţi (XVII)

Firimituri de la masa Sfinţilor Părinţi (XVII)

Firimituri de la masa Sfinţilor Părinţi (XVII)

„Dacă lipsește pomenirea lui Dumnezeu, atunci tulburarea patimilor câștigă loc în noi”. (Sf .Teodor Sinaitul)

“Ceea ce nu există în inimă, aceea nu există deloc”. (Sf.Teofan Zăvorâtul)

„La Dumnezeu nu există nici prea tîrziu, nu există nici prea încet, nici prea rău. În ceasul al unsprezecelea ne primește și se bucură ca de întîiul venit. Nu ne întreabă nici dacă am mîncat gras, nici dacă am dormit. Rănile noastre vorbesc de la sine. Ne dă haină să nu se mai vadă. Ne spală fața cu lumină. Ne unge părul cu untdelemnul bucuriei. Ne pune pe scaun înalt. Se încinge și Însuși ne slujește. Bunul nostru Domn, Împăratul făpturii, merge să Se răstignească, pentru ca să fim împreună.” (Savatie Baştovoi)

“Mare lucru este să se lase cineva în mâinile lui Dumnezeu! Oamenii îşi fac planuri şi încearcă să le realizeze, dar fără să ciulească urechile, fără să asculte care este voia lui Dumnezeu şi fără să se conformeze ei.” (Părintele Paisie Aghioritul)

Dacă v-ați căsătorit din alt motiv, în afară de acela de a fi împreună cu Dumnezeu, v-ați căsătorit degeaba. Dacă v-ați călugărit din alt motiv, în afară de acela de a fi împreună cu Dumnezeu, v-ați călugărit degeaba.  (Părintele Joachim Parr)

”Cel mai mare dar e că Dumnezeu,ne-a dat dreptul de a-I vorbi,in fiecare ceas și clipă,in orice loc ne-am afla.” (Sf.Porfirie)

“Nu te lupta cu ceilalți, nici nu încerca să faci să dispară sau să corectezi cusururile celuilalt. Iubește-l așa cum e, cu defectele sale! Domnul se va îngriji de acestea….” (Sfântul Porfirie Kavsokalivitul)

“Jumătate din iad e deja pe pământ, antihrist este la ușă și, dacă încă nu bate în ea, e gata-gata s-o dărâme. Voi veți fi martorii împărăției lui. Vor fi prigoniri peste tot. Ca să vă mântuiți, grăbiți-vă de faceți pomană (milostenie) și dăruiți iubire frățească!
În vremurile lui antihrist, cea mai puternică ispită va fi să se aștepte mântuirea de la cosmos, adusă de umanoizi, de extratereștri, care, de fapt, sunt demoni. Rar să priviți la cer, căci semnele pot fi înșelătoare, și atunci poți să te pierzi!” (Sfântul Gavriil Georgianul)

“Fiul meu/ fiica mea , să nu te încrezi în fericirea pământească, în slava și strălucirea acestei lumi, căci toate cele de pe pământ sunt mai înșelătoare ca visele…..” (Sfântul Nifon, Patriarhul Constantinopolului)

“Precum ploaia face sa creasca samanta, astfel si slujba bisericesca intareste sufletul in virtute…” (Sfantul Efrem Sirul).

“Cel ce face binele și caută răsplată, nu slujește lui Dumnezeu, ci voii sale…” (Sfântul Marcu Ascetul)

“Cu aproapele se cuvine să ne purtăm prieteneşte, neîntristându-l nici măcar cu privirea. Când noi ne întoarcem de la el sau îl întristăm, atunci parcă s-ar pune o piatră pe inimă. Duhul omului tulburat sau mâhnit trebuie să ne sârguim a-l mângâia cu vorbe bune, izvorâte din iubire.” (Sfântul Serafim de Sarov)

sursa: via WhatsApp

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *