Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Fiul înţelept ascultă

Fiul înţelept ascultă

Fiul înţelept ascultă

Nici un lucru nu-i mai plăcut înaintea lui Dumnezeu, dar şi a oamenilor, ca ascultarea. Ascultarea este virtutea cea mai frumoasă, dar şi cea mai rară astăzi pe pământ, chiar şi printre oamenii zişi credincioşi.

Din lipsa ascultării vine neascultarea, iar din neascultare ies toate nenorocirile, certurile, dezbinările, partidele, luptele dintre fraţi, despărţirile dintre soţi, rătăcirile de la credinţă, lepădările de Dumnezeu.

Numai când vezi roadele neascultării, atunci îţi dai seama ce mare binecuvântare este ascultarea. Numai cine are un fiu neascultător ştie să-l preţuiască pe unul care ascultă. Numai când sunt într-o familie sau într-o adunare suflete neascultătoare, vezi ce fericite sunt cele care au fii ascultători.

Un fiul înţelept ascultă învăţătura tatălui său, dar batjocoritorul n‑ascultă mustrarea…

 

Prin lucrarea Răului a venit în lume Păcatul.

Prin lucrarea păcatului s-a născut în noi firea păcătoasă.

Şi prin lucrarea firii păcătoase stăpâneşte în fiinţa noastră totdeauna o puternică pornire spre neascultare şi nesupunere.

Aceasta este firea cu care ne naştem. Cu care trăim în trupul nostru. Şi cu care avem de luptat până la despărţirea de această lume. Şi până la ieşirea din acest trup.

Însă din clipa convertirii noastre,

din clipa când o rupem cu păcatul şi ne unim cu Hristos,

din clipa când, la naşterea din nou, devenim printr-o tainică transformare fii ai luminii şi ai neprihănirii – din clipa aceasta sfântă în noi se naşte o nouă fire, se iveşte o nouă putere, se creează o nouă fiinţă: firea, puterea şi fiinţa duhovnicească.

Pe care nu le au oamenii neîntorşi la Hristos şi nenăscuţi din nou, cei neeliberaţi de sub puterea şi robia păcatului.

Ferice de cei care au duhul ascultării! Ei sunt fiii lui Hristos, Care a fost ascultător până la moarte (Filip. 2, 8).

O, Domnul şi Dumnezeul nostru, Care ai dorit ca noi să fim deplin ascultători de voia Ta, Te rugăm, dă-ne un duh de smerenie şi de ascultare, pentru ca, făcând totdeauna voia Ta din îndemnul inimii noastre, să putem fi binecuvântaţi.

După cum spune Cuvântul Tău Sfânt: Ferice de cine ascultă Cuvântul lui Dumnezeu şi-l împlineşte!

Amin.
Traian DorzHristos Pâinea noastră zilnică.

Author: admin

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *