Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
 • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Fotografii de la Adunarea de comemorare a fratelui Traian Dorz – Mizieş

Fotografii de la Adunarea de comemorare a fratelui Traian Dorz – Mizieş

Author: admin

Comentarii

 1. Iubiţi fraţi şi surori în Iisus Hristos Domnul,
  Dacă folosiţi Biblia Cornilescu la întrunirile voastre nu faceţi bine, că smintiţi pe fraţi, au nu avem noi Biblia Ortodoxă?
  Iar despre smintirea aproapelui ne zice Apostolul Pavel: ” De aceea, dacă o mâncare sminteşte pe fratele meu, nu voi mânca în veac carne, ca să nu aduc sminteală fratelui meu.” ( I Corinteni 8: 13).
  Să fim atenţi să nu ispitim pe fraţi!
  ” Har, milă şi pace, de la Dumnezeu-Tatăl şi de la Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul nostru.”
  ( Tit 1: 4).

 2. De fapt indemnul de mai sus trebuia formulat asa:
  “Iubiti frati si surori, daca folositi in intalnirile voastre Biblia, Cartea Vietii, nu faceti bine, pentru ca o sa smintiti cu siguranta o gramada de ortodocsi.
  Numai sectarii folosesc Biblia, asa ca n-o mai folositi!
  Folositi in schimb Clik, Can Can.. si altele care nu contravin obiceiurilor noastre.
  Intra-adevar, fratii se ispitesc cand citesti Biblia, te rogi, nu bei sau nu injuri cu ei.”

 3. Stimate Sebi, sunt disponibile pe piata urmatoarele versiuni ortodoxe:
  1. Editia sinodala 1998 ( reeditarea celei din 1988);
  2. Versiunea Bartolomeu Anania;
  3. Biblia 1914 reeditata;
  4. Biblia Galaction reeditata.
  Avand atatea versiuni ale Bisericii noastre CE NEVOIE AVEM DE BIBLIA CORNILESCU?
  Eu n-am spus ca fratii din Oaste sa nu citeasca Biblia, eu am spus sa nu citeasca Cornilescu, deci, nu rastalmaci: ” O, tu cel plin de toată viclenia şi de toată înşelăciunea, fiule al diavolului, vrăjmaşule a toată dreptatea, nu vei înceta de a strâmba căile Domnului cele drepte?” ( Faptele Apostolilor 13: 10).

 4. Rubrica aceasta de comentarii este destinata comentariilor pentru articolul in cauza (in cazul de fata, pozele de la mormantul fratelui Traian). Ai vazut tu acolo vreo Biblie Cornilescu? Sau iti place sa iti spui tot ce ai pe suflet oriunde apuci.

  Mai inainte postasei sute de randuri cu un indrumar ortodox, acum vii cu biblia… Eu te sfatuiesc sa contactezi pe cei din administratia sitului si sa propui niste articole, nu sa comentezi in afara subiectului.

  Nu conteaza ca nu ai spus sa nu se citeasca biblia, diavolul isi face lucrarea si vrea sa ne pierdem in discutii despre care biblie ii mai buna, decat sa o citim.

  Apropo, si din alea 4 versiuni recomandate, care e mai buna? si de ce au trebuit 4 editii?

 5. Frate, stim, e plin internetul de tot felul de pareri…

  Ostasii incearca sa se adapteze si sa studieze de pe Biblii ortodoxe, desi in toata perioada comunista cand Cuvantul scris lipsea, traducerea Cornilescu a fost cea mai accesibila, si deci e mai familiara pentru unii.
  Este asta o pricina de poticnire?
  Dupa cate vad pe site-ul saccsiv, oamenii se poticnesc din orice. Ei se uita ca ostasii vin la biserica si canta, dar nu striga nimeni ca 90% din ortodocsi nu calca pe la biserica decat la botez si la inmormantare.

 6. Frate Sebi, vezi, poti sa ma intelegi fara sa ma jignesti!
  1. Biblia ortodoxa pe care o recomand e sinodala 1988, reeditata de multe ori dupa revolutie.
  2. Neoprotestantii nu folosesc in adunarile lor Biblia ortodoxa, noi de ce am folosi versiunea lor?
  3. Si eu sunt mirean, dar studiez Scriptura.
  4. In Efeseni 2: 8 in Cornilescu scrie: ” ati fost mantuiti”, or, de fapt este ” sunteţi mântuiţi”, chiar un respectat profesr neoprotestant de greaca NT recunoaste acest lucru http://vaisamar.wordpress.com/2010/05/04/parintele-cleopa-si-%e2%80%9ehronograful-lui-gheorghe-chedrinos-de-pe-vremea-lui-avraam%e2%80%9d/#comment-8931

 7. Eu la scoala, la ora de religie am invatat cum sa ne ferim de cartile care nu sunt ortodoxe si care ne-ar face rau, implantand in noi diverse invataturi deviante, necrestine, neortodoxe, si ne-ar putea astfel atrage pe cai gresite, savarsint astfel un foarte mare pacat “lepadarea de Hristos”. Astfel, o Biblie trebuie sa aiba semnul Crucii pe ea, sa fie scris “Iisus” cu doi “i” si nu in ultimul rand sa aiba scris in paginile de inceput ” cu aprobarea Sfantului Sinod”, restul cartilor e bine sa iba macar unai din cele trei, nu degeaba foarte multe carti de la Oastea Domnului au scris pe ele spre exemplu “cu aprobarea Inalt PreaSfintiei Sale Dr. LAURENTIU STREZA, Mitropolitul Ardealului” cele mai multe dintre ele, tocmai pentru a fi siguri de ceeea ce citim.
  Ma intreb de ce toata lumea ii este greu sa primeasca o mustrare, atunci cand poate a gresit si oare de ce Oastea Domnului sa lase loc de interpretari si sa accepte pe toti si toate, noi respectam celelalte culte si fiecare are liberul arbitru de a alege singur calea, dar Oastea Domnului nu trebuie confundata cu alceva decat cu ceea ce ESTE ea, cu ceea ce s-au luptat innaintasii acestei lucrari sa fie, sa nu-i mai lasam pe altii sa se numeasca ostasi daca ei sunt penticostali etc..Oastea Domnului respecta toate cele spuse de Biserica, iar noi trebuie sa tinem strans de Biserica noastra strabuna, chiar daca in trecut pe timpul comunismului nu am simtit-o aproape..nu trebuie sa acceptam orice, ci sa avem un simt critic pentru a ne putea feri de tot ce este alceva decat ceea ce suntem noi.
  Iata la pagina66 din vol3, Istoria unei jertfe, TRaian Dorz: “Oaste Domnului s-a nascut in Biserica – iar noi vrem sa ramanem dupa cum am fost chemati…
  Biserica are dreptul sa se ingrijeasca de sufletele credinciosilor sai- si noi sa ne socotim fiii credinciosi ai Bisericii.
  Pentru ca am fost chemati insa la o lupta duhovniceasca impotriva pacatului, inrolandu-ne de bunavoie in miscarea Oastei Domnului, credem ca viitorul acestei Lucrari depinde de voluntariatul ei.
  Dar Oastea Domnului este un copil al Bisericii. S-a nascut si traieste sub aripa Bisericii. Oastea Domnului vrea sa traiasca cu toata fiinta REGULILE ESISTENTE ALE BISERICII.
  Dar Oastea Domnului nu este ceva mai mult sau ceva mai putin decat ORTODOXIA, ci este o familie restransa, o comunitate, o fratietate evanghelica cu gandul precis de a trai mai puternic invataturile Bibliei si ale Bisericii. Parintele Iosif Trifa.”
  Accept orice mustrare in cazul in care am gresit ceva in tot ce am scris.

 8. Este foarte bine ceea ce ai spus.Insa ma doare tare pentru ca Unii din conducatorii Ortodoxiei nu sunt interesati sa propovadaiasca Adevarul Evangheliei . DE CE ? Eu ascult aproape tot timpul radio trinitas si in ultimul timp m-am bucurat ca se vorbeste foarte adanc de pocainta, se pune apas pe viata de familie ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!