Mărturii Meditaţii

Fratele Alexandru LEAŞCU, din satul Cernu, jud. Bacău

Fratele Alexandru LEAŞCU, s-a născut pe data de 20 martie 1934, iar la 4 decembrie 2010, a plecat dintre noi la cele veșnice.

Se căsătoreşte cu Florenta Lascăr, din satul Cernu. A cunoscut calea Domnului  la 37 de ani, făcând legământ  în Lucrarea sfântă și binecuvântată a Oastei Domnului. În cei cincizeci de ani de căsnicie, Domnul i-a binecuvântat cu șapte copii şi doispreze nepoți.

A fost prezent mai mult in adunările locale şi era nespus de bucuros atunci când frații hotărau  adunarea în casa lui, sustinând bunul-mers al adunărilor din împrejurimi şi din satul local.

După o lună de suferintă, mai apăsătoare findu-i durerea în ultimele şapte zile de viată, fratele Alexandru s-a impărtăşit cu Trupul și Sângele Domnului lisus Hristos, apoi se ruga – cu lacrimi de durere şi cu bucurie în suflet – cu rugaciuni scurte, care îi mângâiau și alinau durerea: ,,Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, primeşte-mă şi pe mine, pacătosul, ca pe tâlharul de pe cruce, și ai milă de sufletul meu și nu mă părăsi” şi ,,Doamne lisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, primeşte-mă ca pe unul din argatii Tăi, că nu mai sunt vrednic să mă mai numesc fiul Tău.”

Serile de priveghere au fost însoțite de frati din împrejurimi: Mircea Ciobanu, Costică Ciobanu, llie Croitoru, Petrică Arseni, Gheorghe Ciortan, precum şi de frati din Bucşeşti şi din sat.

A fost condus pe ultimul drum de cinci preoti, între care şi fiul său, părintele  Petrică Leașcu.

Nădăjduim că Domnul l-a aşezat lângă cei drepti în locaşurile veşnicelor bucurii.

Domnul sa-i facă parte de fericire veşnică în Împărația Sa!

A consemnat Ana-Maria CERNAT (nepoata de 14 ani)

mărturie culeasă de Andrei Micuțiu
din foaia Iisus Biruitorul, Nr. 4(17-23) ian. 2011

Lasă un răspuns