Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Gânduri și emoții în urma adunării de comemorare a fr. Ioan Marini

Gânduri și emoții în urma adunării de comemorare a fr. Ioan Marini

Gânduri și emoții în urma adunării de comemorare a fr. Ioan Marini

Învățăcei în căutare de învățători…

„Ce ați învățat de la acest minunat frate?“
Am început să învăț că „sfinții descoperă în chipuri noi pe Hristos Cel Minunat. Prin sfinții români Îl vedem pe Hristos lucrător pe pământ românesc, prin cuvintele lor alese arată Chipul Lui (…) mii de raze ce pornesc din El și luminează prin ei.” (fr. V. Nica, Ad. Bacău 27 dec. 2012)

Când citesc „Mărgaritare creștine“ sau „Istorioare mici cu înțeles mare“, „Lucruri vrednice de lăudat și urmat“ sau „Cuvinte pentru tineretul Domnului“, „Copii desculți“, „Cercetați Scripturile“, „El e veșnic Biruitor“, „Domnul a căutat spre smerenia roabei Sale“, „Mărturisiri din Școala Crucii“, „Întoarce-te“… aud pe Hristos Domnul Ce mă cheamă să las păcatul ca să-L văd pe El strălucind pretutindeni.

De la fr. Marini a învățat ce înseamnă „responsabilitatea cuvântului scris și rostit, fiecare predică sau articol însemnând pentru el o frângere de sine pe altarul Adevărului“, spunea  pururi tânăr cu sufletul fratele Gheorghe Precupescu, care continuă greaua, dar frumoasa lucrare de apostol și de semănător al cuvântului Evanghelie în țarina duhovnicească a Bisericii — „Fac artă cu tendință în cel mai nobil înțeles al cuvântului. Iar tendința mea este Iisus Hristos.“ ( Ghe. Precupescu, Cruce și Înviere)

Am început să învăț… caut învățători care-L au pe Hristos și mi-L pot da și mie!

Oana Hîncu

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!