Să se bucure şi să se veselească de Tine, toţi cei ce Te caută pe Tine, Doamne, şi să zică pururea cei ce iubesc mântuirea Ta: "Slăvit să fie Domnul!" (Ps. 39,22)
  • Set Logo Section Menu from Admin > Appearance > Menus > "Manage Locations" Tab > Logo Section Navigation
Slăvit să fie Domnul!
Home Hristoase, Tu ai murit pentru mine…

Hristoase, Tu ai murit pentru mine…

Hristoase, Tu ai murit pentru mine…

Am auzit o întâmplare cu trei oameni cinici, trei oameni nesimțitori, care, văzând o coadă lungă la spovedanie, au început să își bată joc de oameni, să spună: „Uite ce fac oamenii ăștia aici la spovedit: vin și pierd vremea, își înșeală conștiința cu lucruri neadevărate, cu lucruri care nu există”. Și așa, bătându-și joc de cei de la spovedit, s-au înțeles să stea și ei la coadă la spovedanie, ca să-i spună și preotului că ei cred că e o înșelare toată spovedania, și toată teoria asta despre Dumnezeu și iertarea păcatelor. Și unul, chiar plin de curaj, plin de obrăznicie, s-a pus la coadă. Și, când ajunge la spovedit, îi spune preotului: „Uite, părinte, eu cred că toată starea asta de la coadă e o bătaie de joc la adresa oamenilor. Îți bați joc dumneata de oameni să vină să își spună păcatele în fața ta, căci și-așa nu poți face nimic cu ele. Vă bateți joc de oameni, îi înșelați cu Hristos și cu povești de adormit copiii!”. Preotul stă și-l ascultă și, la un moment dat, zice: „Și acum ce vrei?”. „Păi, uite, am venit să îți spun și ție că e o înșelare.”. Și preotul zice: „Uite, înainte să pleci, vreau să faci un lucru: te rog să te duci în biserică să stai în fața crucii lui Hristos, să privești la El răstignit și să spui de trei ori așa: ‹‹ Hristoase, Tu ai murit pentru mine și mie nu îmi pasă nici cât negru sub unghie! ›› Și, omul acesta, plin de obrăznicie și curaj, a zis: „Nicio problemă, mă duc.” S-a dus în fața crucii Domnului Iisus și a început să tremure și a zis: „Tu, Hristoase, ai murit pentru mine…” Și a început să plângă și a ieșit afară. Și preotul aștepta la ușă și a zis: „Nu, nu, treci înapoi! Mi-ai promis că spui de trei ori.” A venit înapoi și a spus: „Tu ai murit pentru mine … și mie…” Și iar a ieșit afară. N-a mai putut. Și preotul l-a trimis a treia oară: „Du-te și spune și a treia oară. Spune: ‹‹ Tu ai murit pentru mine și mie nu îmi pasă nici cât negru sub unghie! ››

Și, când s-a dus a treia oară, a izbucnit într-un plâns și a căzut la picioarele preotului și a zis: „Părinte, eu sunt gata să mă spovedesc acuma.”

Așa se întâmplă, dragii mei, când vedem ce înseamnă temelia mântuirii noastre. Când vedem cu adevărat că Hristos a murit pentru mine și pentru tine. E ușor să vorbim: „a murit Hristos pentru omenirea întreagă”. Dar, când ne gândim că a murit pentru păcatele mele și pentru păcatele tale și vezi această temelie, mai poți să ridici pe ea orice? Mai poți să spui la repezeală o rugăciune?

Fragment din vorbirea pr. Claudiu Melean, de la Adunarea anuală de la Durău, din 4 august 2012

Author: Editor

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!